avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... interesant si urgent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

interesant si urgent

Am fost casatorit acum 28 ani , am avut un fiu din prima casatorie caruia i-am platit pensie alimentara si multe altele pe langa pana la 25 ani. In urma cu 9 ani m-am casatorit am o fetita din a doua casatorie si locuim in casa parintilor mei, decedati amandoi. In prezent ne aflam in faza ca fratii mei sa-mi cedeze partea lor din casa. Sa raman singur proprietar,. As dori sa stiu ce modalitate exista ca singura proprietara a acestui imobil sa fie actuala mea sotie deoarece fiul din prima casatorie nu m-a cautat niciodata si nu ma saluta pe strada motiv pentru care nu doresc ca fiica si sotia mea sa imparta munca noastra cu el. Vreau ca totul sa devina al sotiei mele fara ca el sau eu sa am vreun drept. Daca as divorta de sotia mea as pupea sa-i vand ei totul dupa divort? Daca ne casatorim din nou dupa vanzare eu intru din nou in drepturi?
Cel mai recent răspuns: Mimi Manea , Consilier juridic 16:24, 18 Martie 2010
actul de vanzare-cumparare incheiat intre un ascendent si descendentul sau se prezuma a fi o liberalitate. :P
roxanel a scris:

vanzarea-cumpararea intre soti este interzisa prin lege . ;)


Am spus vanzare ca sa nu intru in amanunte: omul a vandut pana sa se insoare.
Oricum in speta asta, nimic nu-l impiedica sa renunte la mostenirea parintilor iar fratii lui sa vanda sotiei. La fel de bine ar putea sa faca si invers: fratii sa vanda fetei.
Numai ca eu ii spuneam omului sa nu vada numai ceea ce vrea el sa vada.
Fiind muuuulte puncte sensibile cred ca ar trebui sa mearga cu actele la un avocat pentru a gasi cea mai buna cale.
roxanel a scris:

actul de vanzare-cumparare incheiat intre un ascendent si descendentul sau se prezuma a fi o liberalitate. :P

E tare complicat de dovedit ca actul de vanzare cumparare este un act simulat. Daca intervine un proces dupa un timp indelungat, cu atat mai mult nu s-ar putea demonstra ca in fapt se acopera o liberalitate ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere și constituire uzufruct viager ContSters457659 ContSters457659 Transmit fiului meu din actuala căsătorie, nuda propietate asupra imobilului proprietatea mea , în schimbul asumării obligației de a ne intretine pe mine ... (vezi toată discuția)
Impartirea bunurilor dupa recasatoria mamei CorF CorF Buna ziua! Dupa moartea tatalui succesiunea apartamentului nostru a fost facuta pe mine fiul raposatului, fratele meu si mama. Ea s-a recasatorit, actualul sot ... (vezi toată discuția)
Transfer de proprietate catre minor AdrianMa AdrianMa Buna seara. Am hotarâre de divort definitiva de aproximativ un an si jumatate. Urmeaza sa fac partajul cu fosta sotie. Obiectul partajului este un ... (vezi toată discuția)