avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil: pana la 2 ani varsta ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil: pana la 2 ani varsta copilului sau pana la 2 ani de la incetarea contractului demunca?

In urma discutiei cu o cunostinta care a urmat cursuri de inspector resurse umane, mi-a spus ca exista o reglementare conform careia indemnizatia de crestere copil se acorda pana la implinirea a 2 ani de la incetarea contractului de munca. Toate articolele pe care le-am citit pe Internet specificau 2 ani de la nasterea copilului.
Care e corect?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:44, 24 Martie 2010
2 ani de la nasterea copilului
In perioada in care ati fost in concediu crestere copil contractul individual de munca al dumneavoastra a fost suspendat , nu incetat . Trebuie sa faceti o cerere catre angajator de reluare a activitatii incepand cu a doua zi de cand copilul a implinit 2 ani.
Da, cunosc asta, stiu si ce trebuie facut la reluarea lucrului.... Eu vreau sa-mi explice cineva daca informatia pe care am transmis-o este corecta si care este legea care reglementeaza asa ceva. Cineva care lucreaza cui legile sau care a intampinat aceasta situatie.
Suspendarea contractului individual de munca in cazul concediului crestere copil este reglementata de Codul Muncii, art 51(1) litera a.
Art. 51. – (1) Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele situatii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, pana la implinirea varstei de 3 ani;

Iata ce spune OUG 148/2005:
Art. 11. - Plata drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă încetează cu ziua următoare celei în care:
a) copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) a avut loc decesul copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se prelungeste suspendarea cm pentru a-l 2 lea copil? alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, ce decizie trebuie sa fac pt a ma reincadra, CM fiind suspendata din 14.03.08 pt crestere copil, si urmatoarea decizie cu art 51 lit a, cu ce ... (vezi toată discuția)
In perioada de preaviz. OctavianMaraitu OctavianMaraitu Buna seara, In perioada de preaviz data de angajator, pot cere concediu pentru cresterea copilului? Sotia nu lucreaza, eu indeplinesc conditiile. As mai dori ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract perioada determinata AnGe121 AnGe121 Contract individual de munca pe perioada determinata, activ inca 2 luni.. Suspendare pentru concediu crestere copil pana la 2 ani.. Cum se procedeaza? Se ... (vezi toată discuția)