avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită oprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

oprire pe salariu

buna ziua,sotul meu lucreaza ca sofer pe tir international si are un salariu net de 573 ron plus aproxomativ 4000 ron pe luna din diurne. i-a venit de la fisc oprire pe salariu ca are amenzi de circulatie neplatite in valoare de 3500ron. intrebatrea mea este urmatoarea: cati bani i se pot opri pe luna? diurnele pe care le ia sunt neimpozabile.
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 09:41, 18 Martie 2010
Poprirea salariilor este valabila pentru ... salariile. Per a contrario apreciez, ca ea nu poate atinge diurnele.

Din salar se poate opri 1/3 (daca ma amintesc corect), deci in acest caz 191 Lei pe luna.

Chiar daca as avea dreptate cu toate cele amintite mai sus, ar fi o idee buna probabil sa platiti putin mai mult la caseria Fiscului pentru a scapa cat mai repede de aceste probleme.
da,asta stiam si eu,dar contabila a zis ca ii opreste tot salariul plus toti banii din diurne.Este legal acest lucru?
Dupa pararea mea acest lucru nu este legal (adica oprirea totala a salarului). Ceea ce priveste diurna, daca diurna nu este mentionata in documentul de oprire, atunci oprirea diurnei ar fi un act abuziv (infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor private).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu papoyashu papoyashu Buna ziua, am si eu o nelamurire! Mama mea are poprire pe salariu din cauza unei banci neplatite, in conditiile in care salariu il primeste prin virament ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu tomaiulianmarius tomaiulianmarius Buna ziua va rog sa imi spuneti si mie daca eu am 2 opriri pe salariu una de 4000 ron un credit neplatit si de la fisc 900 ron cat la suta din salariu are ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silita vartopeanu vartopeanu As vrea sa stiu si eu care este termenul de prescriptie la o executate silita pentru un credit luat cu buletinul;si daca dupa acest termen de prescriptie se ... (vezi toată discuția)