buna ziua,sotul meu lucreaza ca sofer pe tir international si are un salariu net de 573 ron plus aproxomativ 4000 ron pe luna din diurne. i-a venit de la fisc oprire pe salariu ca are amenzi de circulatie neplatite in valoare de 3500ron. intrebatrea mea este urmatoarea: cati bani i se pot opri pe luna? diurnele pe care le ia sunt neimpozabile.
Poprirea salariilor este valabila pentru ... salariile. Per a contrario apreciez, ca ea nu poate atinge diurnele.
Din salar se poate opri 1/3 (daca ma amintesc corect), deci in acest caz 191 Lei pe luna.
Chiar daca as avea dreptate cu toate cele amintite mai sus, ar fi o idee buna probabil sa platiti putin mai mult la caseria Fiscului pentru a scapa cat mai repede de aceste probleme.
Dupa pararea mea acest lucru nu este legal (adica oprirea totala a salarului). Ceea ce priveste diurna, daca diurna nu este mentionata in documentul de oprire, atunci oprirea diurnei ar fi un act abuziv (infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor private).
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Poprire pe salariu
papoyashu
Buna ziua, am si eu o nelamurire!
Mama mea are poprire pe salariu din cauza unei banci neplatite, in conditiile in care salariu il primeste prin virament ... (vezi toată discuția)