avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident

Am lovit un taxi intr-o intersectie in care eu trebuia sa cedez trecerea. Practic eu nu depasisem centrul intersectiei dar el venea cu viteza foarte mare si pe contrasens. De acest fapt mi-am dat seama la cateva ore de la producerea accidentului. Au chemat politia si am fost amentad si mi s-a ridicat permisul pentru 60 de zile. Mnetionez ca sub imperiul socului am semnat procesul verbal.

As avea doua intrebari:

1. In acest caz (am semnat procesul verbal de contraventie) mai poate fi contestat? Mentionez ca eu am un martor care era cu mine in masina. Taximetristul nu are. Cu ce sanse pot intreprinde acest demers?

2. Firma de taxi mi-a solicitat despagubiri pentru perioada cat masina sta in service. Au solicitat salariile soferior, rata de leassing si incasarile. Personal consider ca in cel mai rau caz ar trebui sa ii platesc doar incasarile minus cheltuielile pentru combustibil. Discutand cu un jurist mi-a spus ca eu trebuie sa ii platesc doar profitul estimat pentru acele zile. Merita sa ma judec cu ei in conditiile in care pierd la contestarea procesului verbal sau sa ma inteleg amiabil?
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
AkaManah, utilizator
Cel mai recent răspuns: AkaManah , utilizator 10:20, 18 Martie 2010
Personal recunoasteti contraventia ,prin precizarea neacordarii prioritatii in intersectie ,care nu necesita martori
Incercati solutionarea amiabila
In instanta aveti sanse sa se repinga contestatia
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
ynocentta, utilizator
ynocentta a scris:

Personal recunoasteti contraventia ,prin precizarea neacordarii prioritatii in intersectie ,care nu necesita martori
Incercati solutionarea amiabila
In instanta aveti sanse sa se repinga contestatia

Recunosc partea mea de culpa dar, taxi-ul nu era pe banda lui de circulatie si avea o viteza foarte mare. Efectiv mi-a rasucut masina pe drum cu 180 de grade. Eu intrebam daca pot contesta PV actual si acordarea culpei comune. Sunt constient ca am gresit dar, as vrea sa se recunoasca si partea lui de culpa. Desi a venit politia la fata locului, nu au facut masuratori, fotografii etc. E legal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier, va rog sa ma ajutati Mmmain Mmmain La trei metri de o intersectie in T, am fost implicat intr-un accident rutier. Circuland regulamentar, am observat un taxi care stationa pe banda de parcare, ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal de contraventie, pareri... flo1990b flo1990b Buna seara,ieri mi-a fost suspendat permisul pentru 30 de zile+amenda 340 lei pe motiv ca nu am respectat semnificatia indicatorului STOP si am patruns pe ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu daune morun_viorel morun_viorel Buna ziua, In decursul zilei de 26.10 am fost implicat intr-un accident de circulatie soldat cu daune materiale de ambele parti (mai mult la mine). Din ... (vezi toată discuția)