avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitii si servicii intracomunitare din 2010
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitii si servicii intracomunitare din 2010

Buna ziua

M-ar intersa si pe mine urmatoarele subiecte cu privire la tratamentul din punct de vedere al tva:

In cazul in care eu sunt o persoana juridica impozabila inregistrata in scopri de tva in Romania si primesc:

-factura achizitie bunuri de la o societate din UE neplatitoare de tva(nu-mi furnizeaza codul de tva),in decontul de tva aceasta tranzactie va aparea la "Achizitii scutite de tva",nu se face taxare inversa,nu am obligatii declarative?

-factura servicii management de la o firma NON UE platitoare tva(cod valid tva) se face taxare inversa,nu am obligatii declarative?

-factura servicii managemnt de la o firma NON UE neplatitoare tva(nu are cod tva)se colecteaza tva?

Va rog sa-mi spuneti daca am inteles bine pana acum!
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
ContSters136190, utilizator
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 18:36, 18 Martie 2010
Ariana2005 a scris:

Buna ziua

M-ar intersa si pe mine urmatoarele subiecte cu privire la tratamentul din punct de vedere al tva:

In cazul in care eu sunt o persoana juridica impozabila inregistrata in scopri de tva in Romania si primesc:

-factura achizitie bunuri de la o societate din UE neplatitoare de tva(nu-mi furnizeaza codul de tva),in decontul de tva aceasta tranzactie va aparea la "Achizitii scutite de tva",nu se face taxare inversa,nu am obligatii declarative?nu aveti obligatii declarative pentru ca nu se face taxare inversa.

-factura servicii management de la o firma NON UE platitoare tva(cod valid tva) se face taxare inversa,nu am obligatii declarative? taxare inversa, fara obligatii declarative

-factura servicii managemnt de la o firma NON UE neplatitoare tva(nu are cod tva)se colecteaza tva? nu se face taxare inversa si nu exista obligatii declarative

Va rog sa-mi spuneti daca am inteles bine pana acum!
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
danike, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplatitor de tva inregistrat in roi cu scopuri de tva CristiSt CristiSt Buna ziua, am urmatoarea situatia. Am infiintat o firma noua care nu este platitoare de tva in scopul achizitiei intercomunitare. Am facut o achizitie de 8300 ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara de la o companie fara tva in vies galer99 galer99 Buna ziua tuturor, Avem un caz pe care nu l-am mai intilnit desi facem achzitii si vinzari in UE in mod regulat. Suntem un SRL platitor de TVA valid in ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)