avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... stalp de curent electric
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

stalp de curent electric

am in curte,un stalp de innalta tensiune, amplasat chiar in pe mijloc.
am incercat sa vb cu cei de la enel,insa raspunsul a fost unul analfabet:daca ma incurca stalpul lor,pot sa il mut cu ajutorul unei firme autorizate dar eu sunt cel care plateste aceasta operatiune.
costa in jur de 5000lei.
stie cineva daca pot solicita legal despagubiri sau daca pot cere chirie pt stalpul lor de la mine din curte?
Cel mai recent răspuns: Cosmin Isacescu , Avocat 19:16, 1 Aprilie 2010
Conform legii stalpii,transformatoarele si tot ce tine de reteaua enel-ului sunt pentru folosul public si nu se poate cere chirie pt. ele chiar daca ocupa un teren proprietate personala.Deocamdata trebuie doar sa va intelegeti cu ei pe cale amiabila pt. ca in instanta o sa pierdeti. Pentru mai multe detalii consultati legea 13/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stalpi de inalta tensiune pe proprietate privata dobreamarius dobreamarius dispun de un teren intravilan in localitatea Vatra Dornei si pe care este amplasat un stalp de inalta tensiune, am vrut sa il vand dar din cauza acestui stalp ... (vezi toată discuția)
Bună ziua Îmi puteți spune va rog ,dacă pe proprietatea mea ... Lara m lara Lara m lara Bună ziua Îmi puteți spune va rog ,dacă pe proprietatea mea sunt situați 2 stâlpi de curent electric ,de pe vremea lui Ceaușescu, a și putea sa ... (vezi toată discuția)
Stalpi electricitate in gradina casei, pusi fara aprobarea proprietarilor terenului BeeaBeatrice BeeaBeatrice Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu raspunsul la aceasta intrebare. Bunicii mei au o casa in Orasul Novaci, Sat Pociovalistea. In gradina din spatele ... (vezi toată discuția)