avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ce parere aveti?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ce parere aveti?

Buna ziua,

Vreau sa va supun atentiei prevederile art.35, alin.3 din Codul Muncii conform carora:
" Salariatii care cumuleaza mai multe functii sunt obligati sa declare fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza."

Considerati avand in vedere textul de lege enuntat anterior ca angajatul are obligatia doar sa declare daca are functia de baza sau nu la angajatorul respectiv sau deasemenea care este numele angajatorului unde are functia de baza?

Care ar fi argumentele pro si contra?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 15:25, 18 Martie 2010
Declaratia poate fi data specificand ca salariatul detine de functia de baza la angajatorul unde are norma de lucru intreaga si care detine carnetul sau de munca.

Pe de alta parte, nu inteleg de ce atata suspiciune si ascunzis avand in vedere ca angajatorul la care salariatul detine al 2-lea CIM de obicei stie ca salariatul lucreaza si in alta parte.

Sa fie vorba de o reticenta in privinta declararii numelui firmei si a functiei detinute acolo? :hm:
Mi se pare normal sa declare ca detine sau nu functia de baza la un anumit angajator dar la ce i-ar fi necesar angajatorului unde nu are obligatia sa afle numele angajatorului unde persoana are functia de baza. La ce ar servi aceasta informatie?
Este oare evident din textul de lege ca ar trebui mentionat si numele angajatorului unde persoana are functia de baza?
Textul de lege spune "sa declare fiecarui angajator locul unde exercita functia pe care o considera de baza."

Prin aceasta nu cred ca legiuitorul s-a gandit ca salariatul trebuie sa declare adresa (str, nr, cod postal, localitatea) ci numele firmei unde are functia de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua contracte de munca gabi1 gabi1 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este legal sa angajez o persoana cu timp de lucru 6 ore/zi, daca aceasta persoana are deja contract de munca , perioada ... (vezi toată discuția)
Functie de baza Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA \"In privinta Cumulului de Functii mai exista o modificare importanta efectuata de Codul Muncii 2011. Art. 35 alin.3 din Codul Muncii vechi a fost abrogat. ... (vezi toată discuția)
Contract cu timp partial simonna38 simonna38 BUNA ZIUA AS DORI SA STIU DACA SUNT IN SOMAJ TEHNIC POT SA LUCREZ 4 ORE PE ZI CU CONTRACT CU TIMP PARTIAL ? AS DORI UN MODEL DE CONTRACT CU TIMP PARTIAL ... (vezi toată discuția)