avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conflict de munca cu angajatorul si apoi concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conflict de munca cu angajatorul si apoi concediere

Buna ziua
Am 54 de ani sunt inginera si lucrez la o firma privata a unui mare oligarh din Romania,sunt intretinator de familie unic si am un copil minor
In luna noiembrie am primit decizia de concediere din vina angajatorului cu un preaviz de 20 zile.

In decizie se scrie doar ca se desfiinteaza postul si durata preavizului.
Nu s-a tinut cont de nimic ca si redistribuire pe alt post,de faptul ca sunt intretinator unic,de varsta ,de durata pana la pensie.,de compensatii.
Am facut un referat prin care solicitam aceste compensari conform legislatiei CCMNN ,si CCM/ramura(constructii) precum si Concediul de odihna neefectuat din 2009.
In urma deciziei de concediere am facut un soc si am fost internata in spital.
In perioada cat am lipsit s-a umblat in biroul meu si s-au furat diverse ce apartineau firmei(program de calculator.CD-uri,etc) ,biroul fizic a fost luat cu totul din spatiul respectiv iar nimeni nu stie nimic.Acestea mi-au fost imputate mie cand am revenit la serviciu.Mentionez ca nu am nimic pe inventarul meu.
Am fost acuzata de furt si cu blocarea platii CM (concediu medical)si a salariului.
Am facut un referat scris in care am atentionat ca voi spune tot ce stiu despre firme public daca nu se deblocheaza drepturile mele.
Intrebarile mele sunt:
- daca e legal sa-mi opreasca banii in situatia cand eu nu am pe inventar nimic
- daca au avut dreptul sa-mi umble in birou si sa ia obiecte din el si apoi sa-l desfiinteze
-ce valoare de compensatie am dreptul legal
-la cat timp dupa terminarea preavizului trebuie sa primesc compensatia
-daca perioada de concediu medical intra la calcularea zilelor de concediu de odihna

Va multumesc

Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
natasa_222@yahoo.com, utilizator
Cel mai recent răspuns: natasa_222@yahoo.com , utilizator 08:50, 20 Martie 2010
1. Nu, trebuie hot.judecatoreasca (art.164 codul muncii);
2. Da, este inventarul firmei. Nu avea voie la obiectele personale;
3. CCMN prevede minim un salariu, la ramura nu am inteles la ce sa refera "constructii" (masini, civile si ind.?);
4. Cel tarziu odata cu lichidarea lunii in care s-a facut concedierea sau, functie de lichiditatile banesti ale firmei, la o data stabilita de comun acord cu dv.;
5. Nu, durata concediului de odihna se calculeaza la timpul lucrat in anul calendaristic.
Va multumesc pentru raspunsul prompt
dar nu am inteles daca poate sa-mi fie mie imputat faptul ca un obiect al firmei cu care lucram dar nu il aveam pe inventar a disparut iar eu sunt acuzata.

Vor trebui sa probeze vinovatia dv.
Am primit banii pe CM cu intarziere ,dupa ce m-a amenintat ca va da ordin de blocare i-am primit in cont.Eu am spus ca voi face public totul in caz contrar.
Acum astept sa vad ce se intampla si o sa va comunic .
Oricum sfatul dvs este foarte folositor si va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere individuala preaviz Qimer Qimer Am fost înștiințat in scris pe data de 12.02.2009 (data postei - deoarece activez într-un birou local) despre decizia de a mi se desface contractul ... (vezi toată discuția)
Desfacere a contractului de munca lovistean lovistean Buna ziua, In data de 14.10.2009 m-am prezentat la serviciu, dupa terminarea CM, inceput in data de 30.09.2009. Mi s-au prezentat doua documente, ambele ... (vezi toată discuția)
Perioada previz RARY RARY Conduc o institutie publica de stat . Recent mi-a venit o decizie prin care incepand cu 1 septembrie trebuie sa reduc postul de secretara . Secretara fiind in ... (vezi toată discuția)