avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Raspuns neclar la obiectiunile expertizei
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Raspuns neclar la obiectiunile expertizei

Buna seara,
Vreau sa stiu va rog ce se poate face daca expertul raspunde intr-un final(adica dupa un an si ceva) la obiectiunile facute dar acest raspuns nu este clar absolut deloc. Pot cere inlocuirea acestuia si efectuarea unei noi expertize? In ce conditii?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 22:27, 23 Mai 2010
gabi_75 a scris:

Nu a raspuns concret la expertiza deoarece nu a identificat imobilul daca face sau nu parte din alt imobil . Acest supliment la expertiza se face tot de acest expert sau acesta va fi inlocuit?

Daca instanta apreciaza ca expertul se face vinovat de nerespectarea obiectivelor dispuse ,dvs aveti calitatea sa ridicati obiectiuni,de care instanta poate lua act si pe care le poate solicita de lamurit in contraexpertiza care va fi executata de expert diferit
Pentru siguranta este de preferat sa solicitati expert parte
Imi pare rau...."Daca expertul se face vinovat de nerespectarea obiectivelor dispuse"instanta dispune fie refacerea lucrarii,fie completarea acesteia,astfel cum a dispus prin incheierea de sedinta de admitere a probatoriilor.
Instanta,nu ia act de obiectiuni,le admite sau le respinge,in totalitate sau in parte,prin incheiere de sedinta "osebita",cum scrie la lege.
Noua expertiza in caz ca este admisa,urmeaza a fi efectuata de trei experti.
Ultima modificare: Duminică, 21 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator
Buna ziua

Urmaresc acest topic si constat ca, fiind intr-o situatie asemanatoare, am nelamuriri :

1.Cine stabileste obiectivele expertizei imobiliare? Sa inteleg ca instanta??
In procesul meu judecatoarea a admis obiective de ambele parti, experta a urmarit obiectivele celeilalte parti, obiectiuni s-au facut de ambele parti , ca raspuns experta a “inganat” ceva de genul “ …”daca nu-i place s-o faca dumneaei”, apoi pronuntarea s-a facut in mare graba, cu complicitatea avocatului ce ma reprezenta, acesta fiind “pur si simplu” absent din sala la sedinta…the end

2.Pentru obiectivitate si transparent, sunt accesibile celor interesati norme utilizate la elaborarea unei evaluari imobiliare judiciare?
…ar trebui folosita aceeasi unitate de masura ?!.....; sunt expertize imobilare care includ coeficienti ce nu se regasesc in altele si atunci nu ma mai intreb de ce la mine se ajunge la un coeficient global pozitiv , pe cand in alta expertiza tot judiciara, coeficientul global este negative. …depinde cine trebuie avantajat…

Va multzumesc anticipat
Stimata doamna,cu tot respectul,nimeni nu poate fi de vina ca avocatul pe care l-ati avu,t sustineti ca nu si-a indeplinit intrutotul mandatul in mod corespunzator neformuland obeiectiuni la o exprtiza despre care dvs afirmati ca nu a fost efectuata tocmai bine.
Nimeni nu v-a oprit sa solicitati o noua expertiza,sa va angajati un alt avocat si un expert parte,cum nici nimeni nu va poate obliga sa nu va exercitati caile de atac impotriva respectivei sentinte.
La obiectiuni ati primit raspuns ? Daca au fost obiectiuni pertinente ar fi trebuit sa primiti un raspuns. Daca nu sunteti multumita puteti cere o noua expertiza, puteti sa va angajati un expert parte.

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica auto ujiman ujiman Accident rutier cu victime. M-am constituit parte civila si am formulat plangere penala. A fost intocmita o expertiza judiciara auto care dupa parerea mea nu ... (vezi toată discuția)
Contraexpertiza handsu handsu Partea , care a platit avansul pentru efectuarea unei expertize ordonate de instanta , a fost prezenta in cursul efectuarii acesteia , a fost de acord cu modul ... (vezi toată discuția)
Expertiza constructii ContSters344547 ContSters344547 Intr-un proces de partaj s-a dispus efectuarea unei expertize in constructii si o parte face obiectiuni in repetate randuri la care expertul raspunde in 2 ... (vezi toată discuția)