avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme privind dezbaterea unei succesiuni
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme privind dezbaterea unei succesiuni

Buna seara,
Am si eu cateva nelamuriri in ceea ce priveste o taxa de succesiune.
Tatal meu a murit in 2004, dupa aceasta data am vrut sa deschidem taxa de succesiune (eu, sora mea si mama).
Am intampinat o problema, deoarece inainte cu 2 ani a murit bunicul meu , iar taxa de succesiune dupa bunic nu a fost incheiata, din cauza unor neintelegeri.
Mentionez ca bunicul meu avea 3 copii, unul dintre ei, mai exact tatal meu a decedat la 2 ani dupa acesta.
In aceasta perioada suntem decisi sa facem taxa dupa bunicul meu.
As vrea sa aflu cateva detalii despre:
1. Cine reprezinta pe tatal meu la taxa de succesiune dupa bunicul? (eu si sora mea, sau doar mama?). Mentionez ca in urma cu cativa ani ni s_a spus ca eu si sora mea reprezentam pe tatal meu la taxa de succesiune, astazi ni s-a comunicat ca la taxa de succesiune dupa bunic, decat mama mea este reprezentantul tatalui.
2. In cazul in care mama este reprezentantul tatalui in taxa de succesiune dupa bunic, cum se vor imparte apoi bunurile in taxa de succesiune dupa tatal meu? (eu si sora mea mai avem dreptul la mostenirea tatalui in cazul in care la taxa de succesiune dupa bunic ,aceasta a fost trecuta pe numele mamei?)
Mentionez ca nu pot consulta un avocat in aceasta privinta, deoarece eu nu ma aflu in Romania, iar aici legile sunt diferite de tara noastra
Sperand ca ma puteti ajuta cu un raspuns,
Va doresc o seara placuta
Iulia A.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:29, 19 Martie 2010
La mostenirea dupa bunic veniti dvs. si sora, prin reprezentare, nu mama.
Cine v-a comunicat astazi ca trebuie sa vina mama dvs.?

Oricum, chiar daca doreati dezbaterea succesiunii dupa tatal dvs., ce probleme poate crea nedezbaterea dupa bunic? Fiecare succesiune se face separat.
la mostenirea bunicului, va veni si mama dvs.
este un caz de retransmitere a succesiunii, cota pe care tatal dvs a cules-o de la bunic a intrat in patrimoniul sau, iar la aceasta mostenire vin sotia si descendentii.
Corect, nu e reprezentare, e o retransmitere si vin toti mostenitorii tatalui dv., deci si mama si dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune jon58 jon58 parintii decedati de peste 20 ani . din partea tatalui nu am facut succesiune si cred ca nu sunt pretentii. din partea mamei nu s a facut succesiune dar sunt ... (vezi toată discuția)
Mostenire miticasu miticasu Buna seara, Bunicul meu a cumparat niste terenuri si o casa in anii 1942 si 1945 in anii 1970 a dat casa tatalui meu dar fara acte. In 1986 bunicu a murit tata ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunica moarta de 15 ani Anka 1977 Anka 1977 Buna seara, Tata a murit de nici un an. Am primit de curand un telefon sa ne prezentam la un birou notarial cu actele (eu si sora mea) pentru ca bunicul vrea ... (vezi toată discuția)