avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... tata decazut din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

tata decazut din drepturi

buna seara.am un baietel de 17 luni nerecunoscut de tatal lui.acum o luna m-a contactat pt a demara actiunea de recunoastere a paternitatii de comun acord.eu sincer as dori sa schimb "liniuta " din certificat cu numele tatalui dar nu vreau sa depind de el atunci cand tr semnatura lui.el vrea numai de comun acord pt ca citez: "nu mai tr adn si nu cheltuim multi bani".am inteles ca daca este decazut din drepturi nu imi mai tr acordul lui de ex.la iesirea din tara.ce pot face in acest sens?mentionez ca el pana acum o luna nu cunoastea numele copilului si data nasterii " pt ca nu l-a interesat si nu s-a obosit sa le tina minte".va multumesc
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:07, 19 Martie 2010
Si eu cred ca recunoasterea paternitatii,mai ales cu acordul tatalui este un castig,mai ales pentru copil,in sensul ca va beneficia de o pensie de intretinere.Acesti bani vor fi folositi numai pentru copil si in interesul exclusiv al acestuia.
nu inteleg vreai ca minorul sa aibe tata sau nu.
daca estre trecut in certificat ca tatal al copilului este normal sa aibe si drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile copilului crissniko crissniko Salut , urmeza sa am un copil dintr-o relatie cu un cetatean italian.Numai suntem impreuna ,nici casatoriti legal nu am fost .eu am preferat sa vin sa nasc in ... (vezi toată discuția)
Am doi copii dinafara casatoriei, cum pot obtine incredintarea si pensie pentru ei? warick warick Buna ziua.As dori sa ma ajutati putin.Am doi copii dintr-o relatie cu un barbat casatorit.Primul copil nu a fost recunoscut de tata al doilea da.As vrea sa va ... (vezi toată discuția)
Imi poate lua copilul??? angell angell am 20 de ani si am o fetita de 8 luni cu un barbat casatorit, care la acel moment nu a recunoscut copilul, insa acum doreste sa faca acest lucru si de asemenea ... (vezi toată discuția)