avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... onorariu avocat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

onorariu avocat

Un avocat din Targu Mures si-a fixat onorariul la 3000 de lei intr-un proces in care se va dezbate o succesiune. Mi-a spus ca acest pret include reprezentarea la tribunal si obtinerea unor acte de la primarie dar nu toate actele de care este nevoie ( restul urmand ca eu sa le obtin) . Am semnat un contract in care nu a specificat suma iar motivatia a fost ca o sa citeze celelalte parti sa vedem daca ne intelegem la ea in birou si atunci onorariul o sa fie de 1000 de lei. De asemenea mi-a spus ca in cazul in care procesul dureaza mai mult de 2 ani sau se face recurs discutam despre un nou onorariu. Sumele sunt corecte? Sau am facut o alegere nepotrivita?.
In primul rand vom avea in vedere urmatoarele aspecte :
- stabilirea cu aproximatie a valorii ce va fi supusa impartirii (succesiunii)
- cu acordul clientului prin negociere cu acesta(pentru ca oricat am vrea nu se poate altfel) se poate stabili onorariu pe care acesta urmeaza a-l achita in cazurile amintite in discutia de mai sus.
Nu scapati din vedere urmatorul aspect : - un onorariu de 3000 lei poate fi un onorariu mai mult decat simbolic in anumite situatii,asadar nu m-as exprima fara a sti valoarea patrimoniala supusa succesiunii.......
Pana la cat ded simbolic sau de mare e onorariul, tot e nevoie sa aiba clientul un contract semnat de parti, nu?
Ca despre asta vorbim, despre un contract semnat fara onorariu trecut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare RalucaBCR RalucaBCR Buna ziua, Ma vad in ipostaza de executat silit pentru o suma completata de avocata mea pe un contract semnat de mine in alb. (Recunosc, am avut enorm de ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita jordan_a2010 jordan_a2010 Am urmatoare situatie ciudata. Am incheiat un Contract de asistenta juridica cu un avocat X pentru a ma reprezenta pe mine si sotia intr-un apel la Tribunal. ... (vezi toată discuția)
In cat timp pot rezilia contract avocat Diamandi Diamandi Am semnat ieri un contract de reprezentare la politie si urma sa platesc zilele acestea onorariul dar prima reprezentare la politie a avocatului m\'a ... (vezi toată discuția)