avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cont bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cont bancar

Va salut ,am si eu o intrebare.Detin un cont bancar la una din banci si am fost sunat de catre dansii spunadu-mi ca exissta o reclamatie pe o suma de bani care mi-a intrat in cont.Nu stiam de aceasta suma nimic,insa am ramas uimit ca mi-au spus despre toate operatiunile pe care le facusem anterior.As vrea sa stiu,banca are dreptul de a controla contul personal?
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2010
gabello, utilizator
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 23:03, 21 Martie 2010
In calitate de depozitar al sumelor financiare,prin normele interne ,detine drept in cazuri motivate,sa solicite lamuriri de la titular
va multumesc pentru raspuns.insa mai departe iata despre ce este vorba.In contul meu vin diferite sume deoarece vand anumite produse online.Normal ca la un interval de timp ridic aceste sume cu cardul bancar.De la banca m-au anuntat ca intre aceste sume se afla si una eronata.Adica trimisa din greseala in contul meu.Si care s-a ridicat de catre mine.Ei mi-au dat toate detaliile cand si unde i-am ridicat.Aveau voie sa vada aceste lucruri din contul meu fara ca eu sa stiu?Si al 2 lea.Acum ma someaza sa retrimit aceasta suma inapoi dar in termen de 3 zile.Deci vina nu a fost a mea.Acum va intreb :sunt obligat ca in aceste 3 zile sa retirimit banii?Dar daca nu am aceasta suma ,sa zicem 7 zile?Nu inteleg de ce ma forteaza banca cand greseala nu imi apartine
Va raspund punctual:
1-- banca are dreptul si poate sa verifice orice operatiune o efectuati deoarece utilizati un cont deschis la banca respectiva , deci nu este nimic ilegal!
2-- daca suma de bani respectiva nu vi se cuvenea si dvs ati ridicat acei bani , atunci banca nu poate sa faca nimic pe moment. Este obligata sa verifice din culpa cui s-a facut acel virament eronat ( fiindca poate fi vina celui care a trimis banii - greseala de cont sau vina functionarului de la banca - caz in care banca plateste acei bani ). In functie de rezultatul verificarilor oricum veti fi dat in judecata pentru restituirea acelor bani care nu va erau destinati!B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alpha bank truscalaurentiu truscalaurentiu Buna ziua! Am o intrebare: am un card de debit la Alpha Bank iar luna trecuta cand am platit suma minima datorata, casierul a gresit destinatia banilor si in ... (vezi toată discuția)
Bani in plus pe card anonima87 anonima87 buna ziua,in urma cu o luna trebuia sa primesc o suma de bani mai exact 1440 lei,dar am avut surpriza sa gasesc pe card dublu acestei sume,banii proveniti din ... (vezi toată discuția)
Angajata bancii umbla in cont si face operatiuni fara acordul meu septibanc septibanc Buna ziua, Am un cont curent de debit la o banca oarecare, cu card asociat contului. Este un card pe care primesc in principiu doar salariul de la firma unde ... (vezi toată discuția)