avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum demolez o casa ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum demolez o casa ?

Va salut pe toti cei care cititi acest mesaj!
Povestea mea ar fi urmatoarea...pe scurt.
ai mei parinti au o casa mostenita prin testament. numai ca o anume matusa (ce bine era sa fie tamara :D) a stricat testamentul si casa s-a impartit in doua parti egale. parintii vor sa demoleze partea lor de casa si sa faca alta noua... la mom. actual exista pereti separati intre cele doua case, numai acoperisul e comun. cei de la urbanism nu-mi accepta dosarul de demolare fara acceptul matusii...matusa, fac o precizare, e batrina, dusa cu pluta si semiparalizata...plus ca sta la vreo 250 de km de noi...in fine...in aceasta situate...daca batrina refuza sa-si dea acordul in fata unui notar, pot sa o actionz in judecata? ce cale poate fi urmata in justitie?.
va multumesc si ... astept pe cineva care sa-mi dea un raspuns
Cel mai recent răspuns: viorko , utilizator 11:34, 20 Ianuarie 2007
da poate fi actionata in instanta.
Problema e daca pe obligatia de a face?
multam...

"obligatia" de a construi altceva in loc?...daca la asta te referi...ai mei au de gind sa construiasca altceva mai mare si mai frumos :d...la distanta minima legala de 60 cm si tot tacimul...personal ma ocup de depunerea actelor si tot ce inseamna proiect si m-am impotmolit la serv. urbamism din primariea orasului.
problema o reprez. matusa...care fost in conflict cu noi mai tot timpul...si acum am ajuns la vb "fa-te frate cu drq...sa treci puntea" X-( ...expertiza la mom. acesta este ineficienta din unele probleme de structura existente date de acoperisul comun...acoperis, care fie vorb e putred si vai e mama lui.
precizez ca respectivul imobil este inchis si nelocuibil...
Romy se referea la obligatia pe care instanta ar putea s-o impuna matusii de a fi de acord cu demolarea.
Ai avea castig de cauza, mai ales daca dovedesti ca acel imobil e un pericol pentru cei din jur si ca refuzul matusii e "cam" abuziv - doar asa ca sa va impiedice sa va faceti o casa mai frumoasa;)
plus ca in situatia data ma angajez si chiar imi asum raspunderea sa-i consolidez si chiar renovez si matusii o parte din acoperis si eventual perete...numai sa -si dea acordul la notar..mama ei de viata:((
Ar trebui sa privesti mai circumspect "acordul" pe care ar putea sa-l dea matusa in fata notarului.
Legal, poate sa-si ia inapoi "acordul"; iar daca s-ar prevede si niste daune in acest caz, tot la instanta ai ajunge, mai ales daca spui ca e in varsta si cu toane.

Alte discuții în legătură

Constructie fara autorizatie VASSY VASSY Buna, Locuiesc in Bucuresti, la casa. Vecinul meu din stanga si-a ridicat casa cu un nivel,apoi si vecinul din spate si-a ridicat casa cu un nivel, casele ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii privind izolarea unei case noi Korneliu Korneliu Buna ziua La inceput de an am demolat casa in care locuiam, casa veche de ~100 ani care era lipita de casele din stanga si dreapta ei. Mentionez ca sunt case ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar lancranjan lancranjan Buna seara . Sunt coproprietar si am cerul iesirea din indiviziune . Nu ne-am inteles , asa ca am ajuns la judecatorie . Am cota ideala de 1/3 , am act ... (vezi toată discuția)