Va salut pe toti cei care cititi acest mesaj!
Povestea mea ar fi urmatoarea...pe scurt.
ai mei parinti au o casa mostenita prin testament. numai ca o anume matusa (ce bine era sa fie tamara :D) a stricat testamentul si casa s-a impartit in doua parti egale. parintii vor sa demoleze partea lor de casa si sa faca alta noua... la mom. actual exista pereti separati intre cele doua case, numai acoperisul e comun. cei de la urbanism nu-mi accepta dosarul de demolare fara acceptul matusii...matusa, fac o precizare, e batrina, dusa cu pluta si semiparalizata...plus ca sta la vreo 250 de km de noi...in fine...in aceasta situate...daca batrina refuza sa-si dea acordul in fata unui notar, pot sa o actionz in judecata? ce cale poate fi urmata in justitie?.
va multumesc si ... astept pe cineva care sa-mi dea un raspuns
"obligatia" de a construi altceva in loc?...daca la asta te referi...ai mei au de gind sa construiasca altceva mai mare si mai frumos :d...la distanta minima legala de 60 cm si tot tacimul...personal ma ocup de depunerea actelor si tot ce inseamna proiect si m-am impotmolit la serv. urbamism din primariea orasului.
problema o reprez. matusa...care fost in conflict cu noi mai tot timpul...si acum am ajuns la vb "fa-te frate cu drq...sa treci puntea" X-( ...expertiza la mom. acesta este ineficienta din unele probleme de structura existente date de acoperisul comun...acoperis, care fie vorb e putred si vai e mama lui.
precizez ca respectivul imobil este inchis si nelocuibil...
Romy se referea la obligatia pe care instanta ar putea s-o impuna matusii de a fi de acord cu demolarea.
Ai avea castig de cauza, mai ales daca dovedesti ca acel imobil e un pericol pentru cei din jur si ca refuzul matusii e "cam" abuziv - doar asa ca sa va impiedice sa va faceti o casa mai frumoasa;)
plus ca in situatia data ma angajez si chiar imi asum raspunderea sa-i consolidez si chiar renovez si matusii o parte din acoperis si eventual perete...numai sa -si dea acordul la notar..mama ei de viata:((
Ar trebui sa privesti mai circumspect "acordul" pe care ar putea sa-l dea matusa in fata notarului.
Legal, poate sa-si ia inapoi "acordul"; iar daca s-ar prevede si niste daune in acest caz, tot la instanta ai ajunge, mai ales daca spui ca e in varsta si cu toane.
Partaj judiciar
lancranjan
Buna seara .
Sunt coproprietar si am cerul iesirea din indiviziune . Nu ne-am inteles , asa ca am ajuns la judecatorie . Am cota ideala de 1/3 , am act ... (vezi toată discuția)