avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... forme neatacabile de contracte de mostenire intre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

forme neatacabile de contracte de mostenire intre parinti si copii

socrul meu este mostenitor al unui imobil plus depindinte de la tatal sau,construite de de tatal sau in timpul vietii...in conditiile in care socrul meu doreste sa ne faca un act prin care sa devenim proprietari ai acestor bunuri,act care sa nu poata fi atacabil de caumnatul meu(care de 12 ani este avacuat de catre socrul meu din casa pe care acesta o mosteneste,in urma unor procese penale ,prin care cumnatul meu l.a agresat grav pe socrul meu)...VA ROG SA MA JUTATI SI SA MA SFATUIT CE FEL DE ACT TREBUIE SA FACEM DE INTRE SOTUL MEU SI SOCRUL MEU, IN ASA FEL CA ACEST CUMNAT SA NU POATA SA NE ATACE ACETS AT,DUPA EVENTUALUL DECES AL SOCRULUI, IN CONDITIILE IN CARE DE 12 ANI ,NUMAI SOTUL MEU SI CU MINE NE OCUPA DE INTRETINEREA SOCRULUI.VA ADUC LA CUNOSTIINTA CA SOCRUL ESTE INVALID DE O MANA SI ESTE VADUV DE 12 ANI SI ESTE DISPUS SA NE FACA ORI CE ACT DE PROPRIETATE IN ASA FEL INCAT CUMNATUL MEU SA NU POATA ATACA ACEST ACT DUPA DECESUL SAU SI SA.SI REVENDICE NISTE DREPTURI...VA MAI SPUN CA NUMAI SOTUL MEU SI ACEST CUMNAT SUNT SINGURII FII PE CARE SOTUL II ARE...IAR IMOBILUL SI DEPENDINTELE PENTRU CARE DORIM ACESTE ACTE SUNT MOSTENITE DIRECT DE SOCRUL MEU DE LA PARINTII LUI,IAR SOCRUL MEU NU A CONSTRUIT SI NU A DOBANDIT NICIUN BUN COMUN MOBIL SAU IMOBIL CU DEFUNCTA SOACRA A MEA...VA MULTUMESC ANTICIPAT SI ASTEPT RASPUNS...Din alte discutii cu notarii din orsul nostru.Tr.Severin unii ne sfatuiesc sa facem act de vanzare cumparare cu despagubirea socrului...altii sa facem act cu uzufrtuct si altii cu intretinere partiala...NOI DORIM UN ACT CARE NU POATE FI ATACATDUPA DECESUL SOCRULUI...VA DORESC SUCCES SI VA MULTUMESC PENTRU AJUTORUL PE CARE NI.L DATI...
Cel mai recent răspuns: ContSters71920 , utilizator 16:47, 19 Martie 2010
ma gindesc la un contract de vinzare cumparare cu clauza de intretinere, poate un contract de vinzare cumparare simplu. incercati sa luati legatura cu un notar public si cu un avocat. faptul ca, cumnatul dv. este agresiv fata de parintele sau, este un atu in favoarea dv., dar nu intr-atit incit actul sa nu fie inatacabil.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de separare de bunuri in timpul casatoriei Profetul Profetul Socri mei au un apartament si iau facut acte sotiei,dar cu conditia sa fac act de separare de bunuri, eu si sotia ca sa nu poata ataca cumnata acrul de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare contestat george201011 george201011 Salutare... Sunt nefericitul posesor impreuna cu sotia al unui apartament cumparat de la socrii sotia mai are 4 frati din care unul ameninta cu judecata ... (vezi toată discuția)
Mostenire Am trei copii din care doi sunt plecati si nu au grije de mine,al treilea ma ingrijeste. Ce acte de mostenire pot sa-i fac in asa fel in cit dupa moartea mea ... (vezi toată discuția)