avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie militara
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie militara

Buna ziua am 46 ani, 12 ani si ceva ca militar imi lipsesc din livretul militar 8-9 luni timp in care am fost milityar in termen si nu au fost trecute in livretul militar Mai am vechime ca civil cu aproximatie 4 ani. Deci in total vreo 16 ani vechime. Pot beneficia de pensie militara anticipata partial?
Si cum as putea intra in posesia documentelor care sa dovedeasca cela 8-9 luni?
Va multumesc
Potrivit reglementarilor legale in vigoare(L 80/95), pentru a beneficia de pensie militara partial anticipata,trebuie sa aveti o vechime totala in munca de min.20 ani, din care min.10 ca militar si sa fiti declarat "inapt serviciul militar".
In ceea ce priveste dovedirea vechimii ca militar in termen,apelati la Comisariatul din cea mai apropiata localitate de Dvs.
Bafta, si inca putina rabdare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata - mai steriade steriade am 46 de ani, 17 ani vechime in M.A.I., ofiter, am lucrat 8 ani in \"civilie\",deci in total in jur de 25 de ani in total ( cu stagiu militar termen redus 9 ... (vezi toată discuția)
De ce fel de pensie voi beneficia? ttincuta ttincuta am 44 de ani o vechime in munca de 26 de ani dintre care 14 ani si 5 luni ca militar . acum voi fi clasata inapt serviciul militar as vrea sa stiu ce fel ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? cata_gei cata_gei BUNA ZIUA ! SUNT NASCUT PE 16.06.1957,AM 36 ANI SI 5 LUNI VECHIME IN CAMPUL MUNCII DIN CARE 12 ANI SI 9 LUNI GR 1 ; SI 8 ANI SI 6 LUNI GR 2. DORESC SA PRIMESC ... (vezi toată discuția)