avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Respectarea destinatiei fondului de rulment ºi de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Respectarea destinatiei fondului de rulment ºi de reparaþii

În loc de conţinut, doresc să ştiu dacă administratorul de bloc are temei legal pentru plata facturilor de utilităţi (întreţinere) aferente celor care nu achită la teremen suma cuvenită cu fondul de rulment al locatarilor care nu au restanţe la plata întreţinerii : Bănuiesc că nu este deloc un subiect nou ; noutatea ar fi - pentru mine, cel puţin - să aflu răspuns autorizat la întrebarea mea : Vă mulţumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 17:57, 19 Martie 2010
Fondul de rulment este constituit pentru plata facturilor la furnizori pana la impartirea acestora pe liste si incasarea cotelor de intretinere curente si a restantelor de la locatari.
Facturile se platesc fara a se face o distinctie intre buni-platnici si rai-platnici.
Restantierii sunt penalizati pentru sumele neplatite in perioada legala de plata.

Daca nu va multumeste raspunsul meu puteti consulta Legea 230/2007 sau HG.1588/2007 al caror text il gasiti la adresele postate in articolul din topul sectiunii "asociatii de proprietari - la Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.
Ultima modificare: Vineri, 19 Martie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de rulment/fond de reparatii/alte fonduri maghy78 maghy78 pe scurt: daca eu platesc fond de rulment si reparatii si de 5 ani nu am fost niciodata restantier (am platit intretinerea si in avans cateodata), valoarea ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu fondul de rulment? bibanel433 bibanel433 Buna ziua, O cunostinta de a mea are cateva asa zise nelamuriri mai mult sau mai putin legislative si mi-o cerut ajutorul.Si din moment ce nu am habar la ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment user43 user43 In asociatia de proprietari ,din care fac parte , fondul de rulment apare trecut in cheltuielile de intretinere curenta, generand astfel penalitati ptr ... (vezi toată discuția)