avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1182 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... litigiu de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

litigiu de munca

Am depus actiune la Tribunal, sectia Litigii de munca, deoarece angajatorul nu mi-a platit doua luni de concediu medical si mi-am dat demisia conform Art 79.8. Codul muncii) .
Am primit citatie de la tribunal, pentru judecare, atat eu cat si angajatorul. Dupa primirea citatiei de catre angajator , am fost contactat de catre acesta, cerandu-mi sa renunt la demisie si sa-mi fac cerere pentru desfacerea contractului de munca cu acordul partilor. Mentionez ca nu si-a luat un angajament ferm in privinta achitarii salariilor.
Cum trebuie sa procedez avand procesul pe rol?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:32, 17 Februarie 2007
Problema e si cum a fost semnata nota de lichidare:)
Multumesc mult pentru raspunsuri! Asa cum spuneti si voi, merg mai departe in instanta
Patronul imi cere in continuare sa fac cerere pentru desfacerea CM cu acordul partilor nerecunoscandu-mi demisia. A trecut o luna si nu a inregistrat demisia la ITM
Vrea sa-mi desfaca CM desciplinar pentru absente nemotivate. Ar avea castig de cauza? De drepturile banesti inca nu nimic nu zice. Faptul ca eu am introdus in instanta actiunea de 2 saptamani ma ajuta in instanta?
Cu multumiri,
Da te ajuta :Demisia fara preaviz se aplica in momentul in care angajatorul nu isi indeplineste toate obligatiile asumate prin contractul individual de munca. Acum nu mai retin cum ti-ai depus tu demisia.
Demisia am trimis-o prin posta cu confirmare de primire. Angajatorul a zis ca nu o recunoaste decat prin inaintare personal. Dar nu am recurs la acesta metoda intrucat in multe alte cazuri de demisie inaintate personal , le rupea.
Am nevoie de ajutorul Dvs urgent
Am primit prin posta decizia angajatorului de acceptare a demisiei cu data ceruta de mine, cu art. 79 pct 7 fara preaviz. . Eu cerusem 79 pct 9 intrucat nu mi-a platit drepturile salariale (concediile medicale). Mentionez ca saptamana viitoare am termen de judecata la Tribunalul muncii (conflicte de munca) din cauza salariului.
Inca nu am semnat decizia primita de la angajator.
Angajatorul este de acord sa-mi de-a salariul dar numai personal. Intre timp eu am inceput serviciul la un alt loc de munca in alta localitate si nu ma pot deplasa personal in cursul saptamanii.
Intrebarile mele sunt:
- accept demisia in varianta lui?
- pot cere ca banii sa-mi fie trimisi prin mandat postal sau o forma bancara dar sa fie in legalitate?
Eu pot merge maine la sediul firmei sa depun o cerere referitor la felul trimiterii banilor.
Angajatorul refuza ca sambata sa-mi dea salariul.
Cu multumiri,

Alte discuții în legătură

Refuza sa imi dea salariul si diurna Emmanuel_ro Emmanuel_ro Buna , lucrez la o companie de transport , am fost in concediu medical aprox 3 saptamani si firma X acum refuza sa imi dea diurna pana cand nu imi dau demisia ... (vezi toată discuția)
Mutare pe un post inferior kszabo1979 kszabo1979 Buna ziua As fi recunoscatoare daca m-ar putea ajuta cineva in poblema urmatoare: Sunt angajata la o firma de 10 ani in functie de sef birou export / ... (vezi toată discuția)
Urgent !!! actiune pentru recuperarea prejudiciilor Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am urmatoarea speta. Suntem o fabrica de termopane care a avut o salariata angajata pe functia de operator calculator avand ca si proceduri de ... (vezi toată discuția)