avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comisia locala de fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comisia locala de fond funciar

In urma decesului tatalui, titular de drept al bunurilor [teren si casa] conform registrului agricol din 1959-1963, a rezultat un certificat de mostenitor pe numele sotiei si al unuia din cei patru copii Ceilalti trei copii sunt renuntatori la succesiune.
Mentionez ca certificatul de mostenitor a fost emis in anul 1980. Intrebarea este urmatoarea: este obligatoriu ca ambii mostenitori sa faca cerere de punere in posesie catre Comisia Locala de Fond Funciar? Daca numai unul din cei doi mostenitori face cerere, celalalt poate beneficia sau nu de drepturile inscrise in certificatul de mostenitor? Adresez intrebarea pentru ca renuntatorii cer in instanta divizarea in 4 parti egale a bunurilor ramase in urma decesului mamei din 2004.
Cel mai recent răspuns: aurelianx , utilizator 21:18, 19 Martie 2010
Promovati actiune pt iesirea din indiviziune. Deoarece ceilalti 3 copii au renuntat expres la mostenire, nu mai sunt in drept sa ceara nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indivizibilitate sau nu a certificatului de mostenitor? ( decizia xi a iccj din 5.02.2007) Anneliese Anneliese In urma decesului tatalui s-a emis un certificat de mostenitor, in anul 1980, pe numele sotiei si a unuia dintre cei 4 copii. Ceilalti trei sunt renuntatori. ... (vezi toată discuția)
Inscrierea dreptului de proprietate tobescu tobescu Buna ziua, as dori citeva sfaturi va rog: tatal meu a decedat in 1995 si dupa deces am gasit in registrele agricole imobile pe numele lui. Am obtinut copii ... (vezi toată discuția)
Partaj +perfectare page page Buna ,în urma decesului parintilor noi patru frati am vandut printrun inscris sub semnatura privata bunurile ,o casa si terenul aferent este necesar capat de ... (vezi toată discuția)