avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenda pt o fapta care nu exista - plangere penala?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenda pt o fapta care nu exista - plangere penala?

Buna ziua!
Am nevoie de cateva sfaturi avizate in legatura cu un pv de contraventie intocmit de un jandarm pt o fapta care nu s-a petrecut.
Initial, jandarmul mi-a intocmit un pv pt o traversare prin loc nepermis, dar pt ca am vrut sa fac obiectiuni la rubrica special desinata, agentul constatator, a plecat pur si simplu, fara sa imi mai inmadneze un exmenplar al PV. Din acest motiv am depus o petitie la jandarmerie, si dupa 30 de zile am primit raspuns si am aflat ca am fost sanctionat pt refuz de legitimare, si ca am refuzat sa semnez pv, lucru confirmat cica de un martor.
Evident fapta (refuzul de legitimare0 nu s-a petrecut, si nici martorul nu era prezent la intocmirea PV.
As avea devoie de sfaturi avizate pt rezolvarea problemei. Banuiesc ca e vorba de o plangere penala, ca de contestarea pv nu poate fi vorba pt ca au trecut cele 15 zile.In cazul plangerii penale, ma intereseaza unde se depune si procedura ce trebuie urmata.
Va multumesc si astept sfaturile dvs.

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:42, 21 Martie 2010
Krissia a scris:

Faceti plangere la comandant si solicitati anularea procesului verbal pentru urmatoarele motive.
1. Fapta nu a fost savarsita de dvs.
2. Martorul nu a existat.

Solicitati anularea PV in special pentru motivul ca nu a fost prezent martorul, ceea ce ii confera caracterul de nulitate. Conform art. 197 Cod procedura penala actele intocmite cu nerespectarea procedurilor legale sunt lovite de nulitate.

In plus nu aveti si dvs. un exemplar. Ii mai puteti face plangere de abuz in serviciu.

O nr 2/2001 art 31 Impotriva procesului verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data data inmanarii sau comunicarii acesteia
Art 32 (2)Plangerea impreuna cu dosarul cauzei se trimit de indata judecatoriei in a carei circumscriptie a fost savarsita contraventia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contraventie silvica: pasunatul in padure Irina S. Irina S. Agentul constatator, retine in cuprinsul p-v de contraventie ca un contravenient a fost prins pasunand un card de capre in doua zile consecutiv [b]01 si 02 ... (vezi toată discuția)
Nulitate pv nesemnat de contravient sebastiant sebastiant buna ziua, am primit o amenda de la politia comunitara precum ca as depozita moloz din mat de onstr pe domeniu public ceea ce am mentionat la mentiuni ca nu ... (vezi toată discuția)
Cum contest un proces verbal de contraventie? moltobene moltobene Buna ziua stimabile(i), la data de 20.12.2011 am primit o amenda din partea Jandarmeriei Brasov in cadrul institutiei Judecatoriei Brasov pentru ca mi-am ... (vezi toată discuția)