avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare TBC
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare TBC

Am varsta de 40 de ani, dintre care 20 de ani vechime neintrerupta. Anul trecut am fost depistat cu TBC. In luna iunie fac 180 de zile de concediu medical. Postul meu de la serviciu a fost deja ocupat, nu cred ca o sa ma mai lase sa lucrez mult timp acolo (reduceri, neindeplinirea de sarcini, si altele).
Voiam sa stiu pot beneficia de pensie de invaliditate in aceasta situatie.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:15, 20 Martie 2010
Comisia de expertiza medicala, de pe langa Casa de Pensii, este cea care decide daca mai sunteti apt de munca sau nu, in conditiile bolii dvs., si poate hotari daca va pensioneaza de invaliditate sau nu.
Multa sanatate!
Nu are nicio importanta cate zile de concediu medical ati avut, ce varsta aveti sau ce stagiu ati realizat. Din punctul de vedere al Legii nr. 19/2000, o persoana cu afectiunea dvs. poate beneficia de pensie de invaliditate oricand.

Art. 58 - În cazul în care invaliditatea s-a ivit ca urmare a unui accident de muncă, a unei boli profesionale, a tuberculozei, neoplaziilor, SIDA, precum şi în situaţia în care invaliditatea s-a ivit în timpul şi din cauza îndeplinirii obligaţiilor militare prevăzute la art. 38 alin. (1) lit. c), asiguratul poate beneficia de pensie de invaliditate, indiferent de stagiul de cotizare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare de boala floryn_artistul floryn_artistul daca sunt bolnav de TBC si sunt in concediu medical de 285 de zile pot sa ma pensiones pe caz de boala?..am varsta de 43 de ani si o vechime in munca de 24 de ... (vezi toată discuția)
Pensionare de invaliditate acasa@moucha.org acasa@moucha.org Am un salariat bolnav de neoplasm pulmonar operat care,in prezent face tratament cu citostatice in ambulatoriu.Ar dori sa se pensioneze de invaliditate ... (vezi toată discuția)
Legea in cazul unui bolnav de cancer?! e.eine e.eine as vrea sa stiu ce drepturi are o bolnava de cancer mamar careia i s-a facut o masectomie a fost in concediu medical timp de un an si jumatate iar acum ii este ... (vezi toată discuția)