avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conditii de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conditii de pensionare

Lucrez in invatamant si am auzit ca persoanele care au 3 sau mai putini ani pana la pensie, beneficiaza in acest an scolar de posibilitatea pensionarii normale, probabil datorita disponibilizarilor din sistem. Daca este adevarat acest lucru sau legea, ordonanta care reglementeaza acesta situatie, daca stie cineva sa imi dea informatii, eu ii dau multumirile mele!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:08, 29 Martie 2010
Va rog un sfat si pentru prietena mea , intr-o situatie oarecum similara .Ea e deja pensionata anticipat, are stagiul de cotizare complet, iar in octombrie a.c. va fi exact cu 3 ani inaintea implinirii virstei standard.
Presupun ca in octombrie poate sa faca cerere de trecere la pensionare pentru limita de virsta -cu reducerea de 3 ani- conform L 128/1997(statutul personalului didactic).
Presupun ca faptul de a fi beneficiat de pensia anticipata ,deci de o reducere anterioara a virstei standard de pensionare, nu ar fi un impediment.
Va multumim.
1. La data implinirii varstei pentru pensionare pentru limita de varsta (oct.a.c.)poate face cerere de trecere la aceasta pensie.
2. Varsta de iesire la pensie anticipata s-a calculat prin scaderea a 5 ani din varsta standard, nu din cea micsorata, conf. Legii 128/1997, deci nu este nici un impediment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta de pensionare - cadru didactic alinalextd alinalextd Sunt profesor, n. 31.05.1950 , am o vechime de 39 ani,cand pot iesi la pensie la limita de varsta? Dar anticipat si cu ce penalizare? Odata proesorii puteau ... (vezi toată discuția)
Vârsta de pensionare Anniko Anniko Am o întrebare legată de vârsta de pensionare conform noi legi a pensionării. M-am născut în 1953, sunt profesoară, lucrez şi am 32 de ani şi 10 luni ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei standard de pensionare cu 3 ani la pensionarea din invatamant ika ika Buna seara, In noua lege a pensiilor,se mai prevede reducerea virstei de pensionare cu 3 ani pentru cei care au realizat peste 30 ani in ivatamint ? ... (vezi toată discuția)