avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de cesiune drepturi de autor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de cesiune drepturi de autor

Mi-am gasit un loc de munca si , in locul contractului de munca pe perioada (ne)determinata, mi s-a cerut semnarea unui contract de cesiune a drepturilor de autor. As dori sa stiu ce implicatii are semnarea unui astfel de contract. In lege se mentioneaza ca acest contract nu poate fi reziliat mai devreme de doi ani- se refera la faptul ca nu pot schimba locul de munca in doi ani sau la ceea ce fac eu? Mentionea ca nu sunt autor , muzician, compozitor , producator muzical etc. Ce se intampla daca eu semnez si, din motive diverse, sunt nevoit sa parasesc acest loc de munca inaintea termenului de 2 ani?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:53, 21 Martie 2010
Contractul individual de munca este una, iar contractul de cesiune a drepturilor de autor este alta.

1. Munca prestată în temeiul unui contract individual de muncă îi conferă salariatului vechime în muncă. Pe cand, contractul de cesiune a drepturilor patrimoniale de autor este mijlocul cel mai utilizat de exploatare a creatiilor intelectuale si nu confera titularului vechime in munca.

2. Desfiintarea contractului de cesiune nu poate fi solicitata inainte de expirarea a 2 ani de la data cesionarii dreptului patrimonial asupra unei opere.
Ultima modificare: Duminică, 21 Martie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este vb despre o firma care ofera : * consultanţă strategică de PR * organizare de evenimente * servicii de media relations * marketing web management; DACA SEMNEZ UN ASTFEL DE CONTRACT, POT EU PLECA DELA EI INAINTEA TEREMENULUI DE 2 ani?
Rezilierea contractului de cesiune de drepturi de autor nu poate fi solicitata inainte de expirarea a 2 ani de la data cesionarii drepturilor ... in acest sens, se exprima Legea nr.8/1996.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de cesiune drepturi de autor macinic macinic Mi-am gasit un loc de munca si , in locul contractului de munca pe perioada (ne)determinata, mi s-a cerut semnarea unui contract de cesiune a drepturilor de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de cesiune a drepturilor de autor catazuzu catazuzu Buna ziua, Vin cu o problema la dumneavoastra. In prezent lucrez la o televiziune unde sunt inregistrat cu contract de cesiune a drepturilor de autor. Data ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune drepturi de autor - editor Eryka Eryka Sunt compozitoare si vreau sa ma inscriu la un concurs de compozitori. Compania organizatoare ma obliga in momentul inscrierii la concurs, pe langa plata unei ... (vezi toată discuția)