avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Interdictia de a vinde
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Interdictia de a vinde

Buna ziua! Se poate face ceva impotriva unui bunic (si tata totodata) pentru a i se interzice sa vanda proprietatile pe care le detine? El a suferit doua atacuri cerebrale si nu prea are notiunea banilor. A dat un teren de 200000 euro pe 30000 euro. Acum vrea sa vanda casa in care locuieste fata lui ( el avand unde sa locuiasca dar fata nu). Exista o procedura prin care fata lui (singurul lui copil) sa obtina o interdictie care sa se inscrie in cartea funciara a imobilelor?
Mentionez ca sotia lui este decedata de 35 ani, el intre timp casatorindu-se si divortand de mai mult ori.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:15, 21 Martie 2010
Persoanele care au discernamantul afectat in mod cert nu au voie sa incheie acte juridice personal, ci doar prin reprezentant, respectiv curator numit de autoritatea tutelara.Insa lipsa discernamantului trebuie demonstrata, cu acte medicale .Eventual , fiica poate cere punerea tatalui sub interdictie judecatoreasca. Insa, cel care detine o proprietate, in mod firesc poate dispune cum doreste de bunul sau , dreptul de dispozitie fiind unul dintre atributele dreptului de proprietate.
daca a vandut acel teren sub valoare puteti ataca actul respectiv de vanzare ini instanta,daca are anumite probleme ar treb sa-l puneti sub interdictie si sa-i fie numit un reprezentant legal,apoi interdictie la CF,sunt multe probl de discutat si lamurit ,consultati un avocat sa va ajute
Mostenitorul persoanei in cauza are calitatea sa solicite in baza documentelor medicale,constatarea si consemnarea starii medicale .
Daca fata obtine calitatea de curator,poate desfasura demersuri de protejare a bunurilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren ca tutore Taisa Taisa Buna ziua. Pe scurt, situatia: -parintii mei sunt co-proprietari ai unui teren; din pacate, tata este diagnosticat din 2010 cu dementa (pe fond atacuri ... (vezi toată discuția)
Tutore legal petrescuemil2011 petrescuemil2011 Buna ziua. Va supun atentiei urmatorul caz, o persoana in varsta, bolnava de Parkinson si Alzehimer, cu acte care atesta acest lucru, poate fi reprezentata ... (vezi toată discuția)
Cum pot proteja unul dintre parinti.. cfinica cfinica Cum pot proteja unul dintre parinti,fat de celalalt...... Mama a facut un accident vascular cerebral si a ramas cu semipareza si cu dementa senila....deci in ... (vezi toată discuția)