avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreau un ordin de restrictie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreau un ordin de restrictie

cum pot obtine si eu un ordin de resctrictie pt tatal meu care ma batut in urma cu 24 de ore in fata copiilor mei am chemat si politia dar i sa dat o amenda pe care nu stiu sigur daca o va plati pt ca parintii mei au destula pile ca sa spun asa dar nu asta conteaza vreau sa nu se mai apropie de mine si de cele 2 fetile ale mele care sant si minore si in prezenta carora s-a intimplat totul, ele au sarit pe bunic sa imi dea drumul pt ca ma stransese si de gat .
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:05, 24 Martie 2010
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Daca locuiti impreuna cred ca este imposibil ceea ce vreti.

Nu este imposibil ca locuiti impreuna sau ca nu locuiti impreuna,este imposibil pentru ca in legislatia romaneasca actuala nu exista aceasta institutie de drept.
Singura solutie este sesizarea politiei cu o plangere in termen de 2 luni de la cunoasterea faptuitorului ,cu o plangere penala pentru lovire si alte violente,conf.art.180 al.2 c.pen
va mutati in alta locuinta
r.gabi a scris:

Nu este imposibil ca locuiti impreuna sau ca nu locuiti impreuna,este imposibil pentru ca in legislatia romaneasca actuala nu exista aceasta institutie de drept.
Singura solutie este sesizarea politiei cu o plangere in termen de 2 luni de la cunoasterea faptuitorului ,cu o plangere penala pentru lovire si alte violente,conf.art.180 al.2 c.pen

Varianta cu plangerea penala poate dura cativa ani...
Exista posibilitatea din punctul meu de vedere de a obtine ceea ce vrea dar nu sub forma denumirii de ordin de restrictie.
Poate fi vorba de o hotarare judecatoreasca.
Am avut un proces de acest gen care s-a solutionat amiabil dupa ce avocatul partii adverse a inteles ca poate pierde procesul dupa ce i s-a respins o exceptie.
Adica partea adversa s-a conformat si fara existenta unei hotarari judecatoresti...la sfatul avocatului sau care s-a luptat cat a putut de tare pana sa isi dea seama ca va pierde procesul.
Insa nu exista ceva identic cu ceea ce vrea acest user.Existau doar foarte multe asemanari.
De aceea, raman la parerea ca, nu este imposibil, ci este doar foarte greu de obtinut asa ceva...

avocat Claudiu Lascoschi

r.gabi a scris:

Varianta cu plangerea penala poate dura cativa ani...
Exista posibilitatea din punctul meu de vedere de a obtine ceea ce vrea dar nu sub forma denumirii de ordin de restrictie.
Poate fi vorba de o hotarare judecatoreasca.
Am avut un proces de acest gen care s-a solutionat amiabil dupa ce avocatul partii adverse a inteles ca poate pierde procesul dupa ce i s-a respins o exceptie.
Adica partea adversa s-a conformat si fara existenta unei hotarari judecatoresti...la sfatul avocatului sau care s-a luptat cat a putut de tare pana sa isi dea seama ca va pierde procesul.
Insa nu exista ceva identic cu ceea ce vrea acest user.Existau doar foarte multe asemanari.
De aceea, raman la parerea ca, nu este imposibil, ci este doar foarte greu de obtinut asa ceva...

avocat Claudiu Lascoschi

Nu este treaba mea sa fac aprecieri asupra cunostintelor dvs.
Dar astfel v-ati exprimat si este evident acest lucru,mai ales ca citati din nou chiar dvs.exprimarea pe care ati avut-o,chiar daca acum incercati sa deturnati sensul .
Uneori, "mai binele este dusmanul binelui"
Sa fiu mai explicit.
Este posibil sa obtii o hotarare judecatoreasca civila prin care o persoana sa nu se poata apropia de alta persoana.Nu este imposibil sub aspect juridic.Este insa foarte greu daca nu motivezi corespunzator...

Daca locuiesc insa in aceeasi casa nu este posibil asa ceva decat impreuna cu un capat de cerere avand ca obiect evacuarea.
Evacuarea se cere tocmai pentru a pastra distanta.
Nu cred ca este greu de inteles ca nu poti respecta o hotarare judecatoreasca civila daca locuiesti in aceeasi casa...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune bobar bobar Buna, sambata seara a suferit o agresiune intr-un club. ce masuri legale poate lua? Mi-a spus ca nu stie cine la agresat. in acea seara a chemat si politia ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala prealabila asatuka asatuka In speta este vorba de 3 persoane care m-au agresat, au propunere de trimitere in judecata, pot sa ma impac doar cu 2 dintre acestia? (vezi toată discuția)
Sunt amenintat eu si prietenii mei radusorin radusorin Buna seara.Eu si cativa prieteni,mai exact 5 in total suntem amenintati de niste Romi.In ultimul timp amenintarile sunt tot mai fregvente ba chiar pe unii ... (vezi toată discuția)