avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1179 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie

buna ziua,as dori daca se poate sa ma lamuriti daca mama mea cu 10ani si 8 luni vechime in campul muncii si 59 ani poate beneficia de pensie si in ce conditii?va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:30, 21 Martie 2010
1. Era bine daca precizati si luna si anul nasterii.
2. Daca este nascuta in 1951 poate iesi la pensie de limita de varsta (in functie de luna nasterii) la varsta de 58 ani si 8 luni - 58 ani si 11 luni cu un stagiu minim de cotizare de 12 ani si 4 luni - 12 ani si 10 luni.
3. Mama dvs.are varsta dar nu are stagiul minim de cotizare. Daca are posibilitatea poate incheia un contract de asigurare sociala cu Casa de Pensiipentru cei circa 2 ani care ii lipsesc. Suma lunara de asigurare o stabileste mama dvs.(nu este un mimin obligatoriu) si va plati lunar o contributie de 31,3% din suma asigurata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta standard de pensionare si stagiul minim de cotizare ContSters137621 ContSters137621 Buna ziua as vea sa stiu care este varsta de pensionare pentru o persoana (femeie) nascuta la data de 20.04.1951 si care este stagiul minim de cotizare pentru ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta pensionare alina_laura alina_laura Buna ziua, Am o intrebare? Mama are varsta de 52 ani si momentan nu mai lucreaza din motive medicale. Are 27 de ani lucrati dintre care 14 ani sunt la gupa a ... (vezi toată discuția)
Ani cotizare pensie Melania_Balint Melania_Balint Buna seara! Mama mea are varsta de 62 ani si un stagiu de cotizare de 11 ani, 11 luni si 27 zile. Are dreptul sa primeasca pensie? Va multumesc! (vezi toată discuția)