daca ma pote ajuta cineva...as vrea sa stiu pe ce sa ma concentrez daca vreau sa castig un recurs la litigiu de munca (sunt angajatorul).in prima instanta a castigat angajatul care a obtinut anularea deciziei de concediere disciplinara, intrucat a primit plicul cu convocarea la conciliere prealabila la o zi dupa data stabilita, din cauza unor intarzieri din parte postei....culpa nu este a angajatorului. nu trebuia sa ne anunte salariatul la primirea convocarii de intarzierea plicului?
Nu, nu trebuia ca angajatul sa o faca.
Nu e vina ta, dar nici a lui.
Nu prea cred ca ai sanse de castigare a recursului.
Dupa hot, o sa reiei procedura dupa care, daca ti neparat, il dai iar afara;)
hmmmm..cam asta cred si eu.. totusi, legat de asta, i-am trimis o adresa sa se prezinte la locul de munca in vederea reincadrarii, insa nu s-a prezentat. am mai revenit cu o noua adresa, trimise ambele cu confirmare de primire, de data asta prin o firma de curierat,Insa am primit o instiintare de la avocatul lui prin care ne someaza sa ii platim drepturile salariale, facand abstractie de solicitarea noastra. noi consideram data reincadrarii data la care a fost convocat, intrucat am executat sentinta. gresesc? se poate sa ne pretinda salariul pana la data platii???
Gresesti!:(
Data reincadrarii este cea pe care o va dispune instanta.
Daca el a cerut si drepturile salariale - si inteleg ca a cam facut-o - nu are nici un interes sa vina la serviciu mai devreme - cu cat sta mai mult acasa, cu atati bani primeste bani mai multi fara sa-i munceasca!
Si apoi, daca s-ar considera ca reincadrat de cand i-ai solciitat tu sa vina, ma-ntreb: ce temei juridic i-ai trece in cartea de munca?!;)
Din pacate, el sta bine acum.:(