avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale litigiu munca
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

litigiu munca

daca ma pote ajuta cineva...as vrea sa stiu pe ce sa ma concentrez daca vreau sa castig un recurs la litigiu de munca (sunt angajatorul).in prima instanta a castigat angajatul care a obtinut anularea deciziei de concediere disciplinara, intrucat a primit plicul cu convocarea la conciliere prealabila la o zi dupa data stabilita, din cauza unor intarzieri din parte postei....culpa nu este a angajatorului. nu trebuia sa ne anunte salariatul la primirea convocarii de intarzierea plicului?
Cel mai recent răspuns: ne_nicku , utilizator 21:02, 22 Ianuarie 2007
Nu, nu trebuia ca angajatul sa o faca.
Nu e vina ta, dar nici a lui.
Nu prea cred ca ai sanse de castigare a recursului.
Dupa hot, o sa reiei procedura dupa care, daca ti neparat, il dai iar afara;)
hmmmm..cam asta cred si eu.. totusi, legat de asta, i-am trimis o adresa sa se prezinte la locul de munca in vederea reincadrarii, insa nu s-a prezentat. am mai revenit cu o noua adresa, trimise ambele cu confirmare de primire, de data asta prin o firma de curierat,Insa am primit o instiintare de la avocatul lui prin care ne someaza sa ii platim drepturile salariale, facand abstractie de solicitarea noastra. noi consideram data reincadrarii data la care a fost convocat, intrucat am executat sentinta. gresesc? se poate sa ne pretinda salariul pana la data platii???
Gresesti!:(
Data reincadrarii este cea pe care o va dispune instanta.
Daca el a cerut si drepturile salariale - si inteleg ca a cam facut-o - nu are nici un interes sa vina la serviciu mai devreme - cu cat sta mai mult acasa, cu atati bani primeste bani mai multi fara sa-i munceasca!
Si apoi, daca s-ar considera ca reincadrat de cand i-ai solciitat tu sa vina, ma-ntreb: ce temei juridic i-ai trece in cartea de munca?!;)
Din pacate, el sta bine acum.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu munca redinciucconstantin redinciucconstantin am cistigat un proces instanta a decis reincadrare plata salarilor angajatoru a pus in executare sentinta am primit salariile dar adeclarat recurs.daca se ... (vezi toată discuția)
Demisie neaprobata de angajator ADINA2000 ADINA2000 Buna ziua, In cazul in care in salariat isi depune demisia iar angajatorul nu o aproba decat dupa terminarea perioadei de preaviz, ce pateste angajatul daca ... (vezi toată discuția)
Refuz primire convocare cercetare disciplinara aijin aijin Buna ziua. Ce se intampla daca un salariat refuza sa semneze convocarea pentru cercetarea diciplinara si refuza si sa primeasca scrisoarea recomandata? (vezi toată discuția)