Dragi prieteni,
Am divortat la sfarsitul anului trecut iar cei 2 copii minori au ramas in ingrijirea sotiei care s-a angajat sa le asigure tot ceea ce au nevoie pentru crestere si educare, bineinteles cu sprijinul meu financiar. Avem un apartament de 3 camere pentru care eu platesc ratele, apartament in care stau acum sotia si copiii. In momentul divortului eu am plecat din casa, nu s-a facut partaj si am lasat casa in urmatorul fel: fiecare copil are cate o camera iar sotia sufrageria.Sotia avea si inainte de divort o activitate independenta pe care o desfasura intr-un spatiu, in oras. Acum, a mutat aceasta activitate in camera unuia dintre copii, fara scordul si stirea mea, mutand biroul copilului intr-un loc cu totul impropriu in alta camera. Eu consider ca nu acesta este modul in care s-a angajat sa aiba grija de copii, dand afara copilul din camera lui; acesta imi spune ca el a dorit mutarea biroului, insa sunt sigur ca nu este asa. Orice discutie lamuritoare cu fosta sotie este exclusa din capul locului. Exista vreun mijloc juridic pentru a o forta sa ii dea inapoi camera copilului? Ar trebui sa ma adresez la autoritatea tutelara de la primarie ori la protectia copilului? Sau poate imi trebuie o hotarare judecatoreasca care sa spuna explicit ce are voie si ce nu are voie sa faca in acel apartament pentru care repet, eu platesc ratele la banca?
Va multumesc,
Dan
Indines, multumesc pentru sfat, mi se pare cea mai buna solutie. Din pacate, sotia le spune copiilor ca daca incep partajul inseamna ca o dau afara din casa pe ea, mama lor... Lucrurile sunt destul de complicate, in sensul ca apartamentul este luat prin credit ipotecar, mai avem de platit 15 ani, rata o platesc eu. Dar se pare ca tot la partaj vom ajunge...
Pana la deschiderea procesului de partaj, unde as putea sa ma plang referitor la comportamentul necorespunzator al sotiei fata de conditiile pe care le asigura copiilor? La autoritatea tutelara de la Primarie sau la protectia copilului? Multumesc!
Lamuriri partaj
goguta10
Buna ziua, impreuna cu sotul meu am achizitionat un apartament la care mai avem si acum credit la banca.In urma divortului de el am ramas cu copilul in acel ... (vezi toată discuția)