avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Sentinta pentru evacuare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Sentinta pentru evacuare

Buna ziua,
am o cunostinta ce locuieste cu chirie intr-o casa apartinand Fondului Locativ Sibiu, si din diverse motive nu si-a platit chiria la timp.A primit citatie pentru proces, insa inainte de data procesului a platit intreaga suma restanta.
In ciuda faptului ca s-a platit, procesul a avut loc si s-a dat o sentinta pentru reziliera contractului, insa cu drept de apel in 15 zile de la data comunicarii.
Acum vin cu intrebarea: in cazul asta se mai poate face ceva? Se poate renunta la actiune? Se poate da sentinta in favoarea cunostintei mele daca si-a platit chiria restanta inainte de data procesului?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: simona dan , utilizator 13:35, 22 Martie 2010
Daca a platit de ce nu s-a prez la proces sa prez dovada platii?treb sa mergeti sa va aparati, sa faceti o cerere reconventionala ,intampinare;depinde ce scrie in dispozitivul hot...ei daca vroiau sa renunte o faceau dupa ce ati platit si se termina totul..
crisv a scris:

Daca a platit de ce nu s-a prez la proces sa prez dovada platii?treb sa mergeti sa va aparati, sa faceti o cerere reconventionala ,intampinare;depinde ce scrie in dispozitivul hot...ei daca vroiau sa renunte o faceau dupa ce ati platit si se termina totul..

nu cred ca s-a gandit ca totusi procesul va continua...
problema sta in felul urmator: contractul anterior a fost valabil pana in aprilie 2009 insa nu a fost reinnoit atunci pentru ca nu aveau temei legal, conf.celor de la Fondul Locativ.
Initial a trimis-o pe matusa mea sa faca demersurile pentru cumparare, apoi au sistat actiunea pe motiv ca o sa se reinnoiasca contractul. De mentionat faptul ca din aprilie primaria nu a mai incasat contravaloarea chiriei pentru ca lipsea contractul. S-a specificat faptul ca atata timp cat nu exista contract nu se percep penalizari. Contractul s-a reinnoit cu 31.08 insa matusa mea nu a avut toata suma (cumulata cu lunile din urma) ca sa o plateasca in momentul ala. In ciuda faptului ca vina le-a apartinut in exclusivitate, penalizarile s-au perceput in cuantum de 0.5% pe fiecare zi de intarziere.
A telefonat celor de la Fondul locativ si acestia au spus ca trebuie sa-si angajeze un avocat pentru a vedea daca se mai poate face ceva.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Mentionez ca matusa mea e in varsta si nu stie ce are de facut.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalizari intarziere pt neplata la termen a chiriei tanase_simona tanase_simona pentru un contract de inchiriere cu serviciul public a fondului locativ care nu si-a platit chiria lunara la termen se percep penalizari de 0.5% asupra sumei ... (vezi toată discuția)
Institutiile de stat care administreaza fondul locativ se asimileaza asociatiilor de proprietari? eferalgan eferalgan Buna ziua, am cumparat de la o institutie de stat care administreaza fondul locativ locuinta la care plateam chirie. In contractul de inchiriere era prevazuta ... (vezi toată discuția)
Contract de chirie persoana juridica Maria-Criss Maria-Criss Buna ziua, Va rog sa analizati urmatoarea situatie si sa imi dati un sfat: Sunt administratorul unei firme, sunt in chirie intr-o cladire de birouri. ... (vezi toată discuția)