avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1195 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical 2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical 2010

Buna ziua,
Am tot intrat pe internet sa ma lamuresc referitor la concediu medical deoarece se tot schimba legile astea peste noapte dar nu prea am reusit sa ma lamuresc, prin urmare am nevoie de ajutor.
In urma unor probleme aparute pe parcursul sarcinii am intrat in concediu medical astfel codul undemnizatiei este de 01 si codul diagnosticului 745 si am 16-17 saptamini si ca si periode de concedii medicale au fost urmatoarele:
-20/02/2010 -28/02/2010 (9 zile);
-01/03/2010-15/02/2010 (15 zile)
-16/03/2010-31/02/2010 (16 zile) si doctorul a spus ca voi fi nevoita sa ramin in concediu medical pina cin voi naste.
Referitor la aceasta problema aferenta legii concediului medical care urmeaza sa se schimbe am mai multe nelamuriri si intrbari:
Este posibil sa stau in concediu medical atita timp?
Care mai este termenul legal ptr un astfel de diagnostic?
Daca pe parcursul concediului medical am alt domiciliu fata de cel din buletin ,sau daca mi-as alege domiciliul in alt judet unde are si sotul meu locul de munca ce trb sa fac sau unde trb sa depun o declaratie referitoare la domiciliu?sau daca este posibil din punct de vedere legal?

Multumesc anticipat ptr ajutor
Cel mai recent răspuns: Ank27 , utilizator 17:52, 19 Mai 2010
Si in calitate de angajator , daca doriti, puteti face controale la domiciliul salariatului aflat in inmcapacitate temporara de munca, iar in actiunea dumneavoastra puteti fi insotit de reprezentanti ai politiei, daca solicitati acest lucru cu 24 ore inainte de control sau daca sunati la 112 la momentul efectuarii controlului.
Cf.noilor modificari concediul medical pentru aceeasi afectiune poate fi prelungit pana la 90 de zile de catre medicul curant din ambulatoriu sau spital (cele 90 de zile sunt calendaristice si se calculeaza in ultimele 12 luni).
- trebuie sa fiti prezenta la domiciliu sau la adresa indicata de dvoastra in declaratia care va ramane la medicul care va elibereaza concediul medical.
din a 91-a zi concediul medical trebuie vizat de catre comisia de expertiza
Multumesc tuturor pt raspunsuri.
Presupun ca in cazul unui concediu medical cu internare urmat de concediu medical de recuperare, angajatorul are obligatia de a anunta Casa de Asigurari de Sanatate despre situatia respectiva in termen de 6 zile de la receptionarea celui de-al doilea certificat medical,nu?Si sub ce forma va fi anuntata Casa?Exista un formular tip?
Daca angajatorul nu doreste sa recurga la verificarea angajatului,exista vreo consecinta asupra acordarii indemnizatiei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical anicoleta anicoleta Buna ziua, Sun insarcinata in 14-15 saptamini si am beneficiat de concediu medical din data de 20/02/2010-28/02/2010 (9 zile) acesta este prelungit ptr ... (vezi toată discuția)
Concediu medical si, in continuare, prenatal simoisa simoisa Buna seara! Am si eu o nelamurire:de ce se \"bat\" cele 2 doctorite (ginecolog si de familie) ale mele pe cateva zile de concediu medical si prenatal.Doctorul ... (vezi toată discuția)
Se poate concediu medical fara indemnizatie aleksutzu aleksutzu Buna ziua, As dori sa stiu daca se poate acorda concediu medical fara indemnizatie (adica fara plata acestuia). Un prieten care lucreaza in M.A.I. urmeaza ca ... (vezi toată discuția)