Am un card de credit emis de o societate bancara nefinanciara, Cand am platit ultima rata, am intrebat daca este necesara actualizarea datelor personale, conform ultimelor reglementari bancare.
Mi s-a raspuns ca da si mi s-a dat spre semnare un document cu multe pagini, precizandu-se ca este doar o reinnoire a vechiului contract. Intrucat era foarte mare documentul, am intrebat daca sunt introduse clauze suplimentare, care ar modifica conditiile din vechiul contract, la care mi s-a raspuns ca nu. Bineinteles, cand m-am dus acasa am constatat ca era introdus un capitol nou, prin care eram asigurat la o societate de asigurari oarecare(anonima). Si tot bineinteles, la sfarsitul capitolului se preciza cu litere mici ca, daca nu vroiam sa fiu asigurat, sa mentionez in dreptul semnaturii de la final ca nu doresc acest lucru.
Mai mentionez ca documentul nu are numar de inregistrare si nici macar un titlu. Exista doar mentiunea in primul paragraf ca "prezentul document se anexeaza la contractul existent", desi in alte parti se foloseste denumirea de "contract" pentru el.
Am doua intrebari:
1. Exista vreo reglementare legala, care obliga posesorul unui card de credit sa fie asigurat in beneficiul creditorului?
2. Clauza prin care mi se baga un produs bancar nou pe gat, specificandu-se cu litere mici ca daca nu-l vreau, sa scriu la urma, este o clauza legal introdusa? Mi se pare mai corespunzator sa se scrie ceva de genul: sunt de acord sa fiu asigurat la societatea: -da, nu
Multumesc .
acum , ce sa zicem.. ca era bine de citit ce semnati si ca nu era nevoie de reinnoire de contract pt actualizare date?
de ex la banca unde am card de credit, am completat separat o declaratie ca nu sunt de acord sa fiu asigurata..
puteti incerca o discutie cu cei de la banca, poate puteti anula acea asigurare
Am facut o solicitare scrisa de anulare a asigurarii si astept raspuns.
Mi se pare normal, cand mi se da un document la semnat, sa mi se si prezinte, in mare, continutul lui, ca doar nu suntem la piata: nu-ti place nu cumperi. Problema mea este daca sunt obligat de lege sa inchei asigurarea, asa cum mi-a spus cineva.
posibil sa fie o asigurare pt risc de incapacitate de munca sau somaj sau deces din orice cauza ... care este posibil sa va prinda bine vreodata.
poate ar fi bine sa solicitati si detalii/ clarificari cu privire la asigurare si/sau alte diferente pe care le gasiti fata de contractul initial si apoi sa va decideti ce doriti. In situatia in care nu sunteti de acord cu conditiile lor, cel mai sigur vi se va oferi alternativa rezilierii contractului si restituirea datoriei
Sunt intru totul de acord privind necesitatea asigurarilor si chiar sunt adeptul lor.
Problema mea a fost ca, la noi, inclusiv marile companii se comporta ca niste buticari, inducand in eroare clientii si tratandu-i ca pe pe niste "aia mici", ceea ce nu vezi in tarile civilizate, unde clientii sunt puternic protejati. Ce incredere pot avea in seriozitatea unei companii de asigurari care imi incheie o asigurare, fara a imi explica direct si clar ce este cu ea si a ma intreba daca o vreau?
Card bancar
oliviuganceanu
Buna ziua,vreau sa intreb daca o Banca te poate obliga sa-ti faci un card bancar pe care tu nu-l doresti.Cand ai solicitat creditul nu ai fost informat de ... (vezi toată discuția)