avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

de ce acte ai nevoie pt a deschide un partaj dupa divort?B-)
Cel mai recent răspuns: tsimona , utilizator 16:41, 22 Martie 2010
Hotararea judecatoreasca prin care s-a pronuntat divortul si actele doveditoare de provenienta a bunurilor ce intra in masa comuna de partajat.
+ cerere de chemare in judecata (daca nu se face partajul pe cale amiabila, la notar)
Pe langa cele aratate mai sus mai este nevoie sa stiti ca aveti de achitat o taxa de timbru de 3% din valoarea masei partajabile, in timpul procesului aveti de achitat expertizele de specialitate care se stabilesc in functie de tipul bunurilor ce compun masa partajabila ( constructor, topografica, merceolog etc) si bineinteles de asistenta juridica a unui avocat pe care va sfatuiesc sa-l angajati pentru ca partajele de bunuri comune sunt procese "delicate " in care partile se aventureaza sa intre singure si se aleg cu mari pierderi patrimoniale din cauza faptului ca nu stiu sa se apere din punct de vedere juridic.
multumesc pt raspuns,,,santeti f amabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajul sotilor este prescriptibil? Cristianna Cristianna Buna seara!Stiam ca actiunea in partaj nu se prescrie.Avem o ruda care a divortat si i-a spus cineva ca daca nu actioneaza in 3 ani i se va prescrie acest ... (vezi toată discuția)
Partaj stenczeldina stenczeldina Va rog sa-mi spuneti cat costa un partaj? (vezi toată discuția)
Succesiune C-D.Z C-D.Z Buna ziua, as dorii si eu o indrumare in acest caz: In 1994 a murit tatal meu, iar in 1997 mama impreuna cu mine si fratele mai mic am mers la notariat si ... (vezi toată discuția)