avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii calcul salar la prelungire ingrijire copil la 3 ani
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

calcul salar la prelungire ingrijire copil la 3 ani

Buna ziua! Va rog frumos daca poate sa imi spuna si mie cineva in cazul in care se prelungeste ingrijirea copil la 3 ani , de ce venit beneficiaza mama?
tot cei 800lei , adica 600 lei mama plus 200 copil, sau
85 % din veniturile mamei, ramane valabil acest calcul ssau se aplica altceva!

Multumesc frumos!
O zi frumoasa!
Cu respect
Bianca
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 11:20, 23 Martie 2010
Nu exista prelungire la cei 3 ani. Veniturile sunt in functie de volumul muncii prestate. In fond rostul unui contract de munca este prestarea unei activitati utile angajatorului, nu statul acasa.
In cazul in care se prelungeste perioada pt ingrijire copil pana la 3 ani (pt motive medicale), mama beneficiaza de aceeasi indemnizatie pe care a primit-o pana inainte de prelungire.

Tin sa mentionez ca parintele poate prelungi perioada de crestere si ingrijire copil pana la 3 ani si in lipsa motivelor medicale dar aceasta prelungire este fara indemnizatie.

Alocatia de 200 RON se primeste numai pana la varsata de 2 ani, dupa aceasta varsta alocatia e in jur de 42 RON.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot beneficia de indemnizatie pentru ccc? CALIN74 CALIN74 o persoana care a platit in ultimii aprox. 3 ani continuu contributia la cas personal in urma faptului ca a ramas fara serviciu si in urma cu 3 saptamani a ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil? alexa221 alexa221 nu am serviciu si sunt insarcinata. am doar 2 luni descoperite .daca imi platesc eu din mana pot beneficia de cei 800lei? ce ar trebui sa fac? va multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatie handicap blareanabel blareanabel Buna seara!In cazul unui copil mic sub 2 ani cu handicap gr 2 ,daca mama este in CIC pana la implinirea varstei de 2 ani cu o indemnizatie de 600 lei + 200 lei ... (vezi toată discuția)