avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii se poate renunta la C.A.S.?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

se poate renunta la C.A.S.?

Buna ziua,
as dori sa stiu daca se poate face o cerere sa nu se mai tragabani din salar pt sanatate,pt ca nu am beneficiat in 10 ani de munca de nici o gratuitate sau macar o reteta compensata si am auzit ca in caz de spitalizare va trebui sa platim 40% din cheltuieli.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 22:41, 22 Martie 2010
nu se poate din pacate, contributia la sanatate este obligatoriu sa se retina din venitul salarial!
Daca aveti doar 10 ani vechime - inarmati-va cu rabdare si - regret sa o spun, cu multa nesimtire. Nesimtirea va poate fi de folos real in confruntarea cu realitatile societatii noastre.
Incercati sa vedeti si partea buna a lucrurilor : daca nu ati beneficiat de "ajutoare" pentru protejarea sanatatii inseamna , de regula, ca nu ati avut probleme cu sanatatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie sanatate neplatita de 10 ani IONICA51 IONICA51 mi-am platit contributia la pensie dar in ultimii 10 ani nu am platit contributia la sanatae. la iesirea la pensie voi beneficia de gratuitate la medic de ... (vezi toată discuția)
Asigurari de sanatate - pentru ce se retin sumele? girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta De ce ni se retine lunar din salariu o suma pentru asigurarile de sanatate daca nu putem beneficia de medicamente compensate ? Care este rolul acestor bani ... (vezi toată discuția)
Nu am niciun venit, am dreptul la spitalizare sau retete compensate? crdana crdana Va rog daca puteti sa-mi spuneti daca am dreptul la spitalizare sau retete compensate. Am platit asigurari de sanatate timp de 20 ani. De trei ani nu am mai ... (vezi toată discuția)