buna ziua ! mi se propune schimbarea locului de munca in cadrul unui alt departament , mai exact in cadrul corpului executorilor bancari dar cu introducerea unei perioade de proba si imi este teama ca se opteaza pt aceasta perioada de proba tocmai pentru a se dispensa de mine. acum, daca vechiul contract de munca inceteaza in una dintre forme si se incheie un nou contract de munca, incetarea raporturilor de munca la finalul perioadei de proba este posibila si legala. in schimb daca se incheie un act aditional la vechiul contract de munca, de ex, de schimbare a locului de munca, in cazul in care angajatorul considera ca nu am dat satisfactie la finalul perioadei de proba, este obligat sa-mi acorde vechiul loc de munca sau unul pentru care sunt calificat, in cazul in care acesta nu mai este vacant ? multumesc si servici usor !
Nu e necesar un alt contract, doar un alt act aditional in care se poate preciza sau NU, o noua perioada de proba. Din cate stiu eu, nu e obligatoriu sa acorde vechiul loc de munca dar nu vad nici un impediment sa precizati asta in actul aditional.
multumesc pentru raspuns! pare foarte simplu, lucrez de 5 ani la aceasta firma, acum se hotaraste ca nu mai este nevoie de serviciile mele, ii schimbam functia cu perioada de proba , iar la finalul perioadei, pa , nu corespunzi, si in acest fel nu mai este nevoie nici sa desfiintam postul , cu toate consecintele ce decurg ..! intrebarea este, din moment ce este instituita o perioada de proba, incadrarea pe noua functie este provizorie, daca nu sunt competent pentru noua functie , nu ar trebui sa revin pe vechea functie avuta. e o situatie de care codul muncii , nu zice nimic si nu imi dau seama in ce caz de incetare a contractului de munca ma aflu.
Perioada de proba
catalina77
Buna ziua. As dori sa-mi raspundeti si mie la o intrebare, daca se poate: in cazul in care o persoana a trecut de pe un post anagajata pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)