avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii compensatorii si calitatea de administrator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii compensatorii si calitatea de administrator

Buna ziua!
Lucrez la o regie autonoma si urmeaza sa fiu dispozibilizata si sa primesc salarii compensatorii timp de 2 ani. In acelasi timp am calitatea de administrator la alta firma.
Am colegi (asociati unici la propriile firme) care mi-au spus ca nu voi mai primi salariile compensatori. Ei trebuie sa renunte la firme pentru a le primi.
Am citit codul muncii si ccm si nu am gasit nimic referitor la sistarea salariilor compensatorii pt administratorii altor societati. Asociatii unici e clar ca nu pot primi salariile compensatorii pentru ca beneficiaza de dividente si au active , dar eu ca administrator nu apar pe statul de plata, nu am contract de munca, nu am niciun venit.
Intrebarile mea:
1.Calitatea de administrator ma impiedica sa primesc salariile compensatorii?
2.Imi puteti spune care este dispozitia legala care prevede aspectul legat de salariile compensatorii si calitatea de administrator al altei firme.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 22:08, 23 Martie 2010
Numiti actul normativ in baza caruia primiti salarii compensatorii 2 ani.
Ordonanta de Urgenta nr. 116/2006 coroborata cu HG nr. 95/2010.
Ordonanta de Urgenta nr. 116/2006 coroborata cu HG nr. 95/2010.

In aceasta situatie nu va mai uitati in CCM.
Daca din calitatea de administrator realizati un venit mai mare sau egal cu indicatorul social de referinta (500 lei) nu beneficiati de somaj sau de prevederile OUG 116/2006 (art.9 din OUG 116/2006).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug nr. 36/2011 - venit de completare? Mihaill Mihaill Buna ziua.Am o scurta intrebare:care sunt societatile la care se va aplica OUG 36/2011? (vezi toată discuția)
Dividende - impozit szleventee szleventee Buna, Am inteles ca intr-o firma platitoare de impozit pe venit, in total dividendelor se aplica un impozit de 2%(imp. venit)+16%(imp. dividende). Este ... (vezi toată discuția)
Administrator firma si indemnizatie ccc giacris giacris Stiu ca s-a tot discutat pe aceasta problema, insa nu sunt lamurita deloc. Un administrator care este si asociat la o societate comerciala si nu este angajat ... (vezi toată discuția)