avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Depasire viza legala de sedere in Romania...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Depasire viza legala de sedere in Romania...

Ce se poate intampla in cazul unui cetatean strain care a depasit (cu mult!!! - cam 1 an) perioada legala de sedere in Romania (pentru care a avut viza)? Daca merge la Oficiul Roman de Imigrari, dovedind ca a avut si are domiciliu stabil, sursa de venit stabila si legala, nu a cauzat nici un fel de probleme, poate obtine o prelungire a acesteia platind amenda, sau va fi expulzat? Care ar fi variantele sa nu fie expulzat si sa nu primeasca interdictie?
Parca am auzit ceva prin legea cu regimul strainilor ca poate primi viza de lunga sedere daca este administrator al unei SC si are cel putin 250 euro venit lunar...:(
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:49, 23 Martie 2010
In cazul dvs. indiferent de situatie sau ce doriti dvs. cetateanul strain va fi expulzat din tara si va primi si interdictie de a mai intra pe teriotriul Romaniei mult timp. Despre viza de lunga sedere acum, nici nu poate fi vorba.

Ca sa nu fie expulzat va trebui sa demonstreze ca dintr-o imprejurare mult mai presus de vointa sa a fost impiedicat sa paraseasca tara la expirarea termenului. Ceea ce in cazul acesta nu este valabil. Eu am avut personal un asemenea caz de solutionat si era vorba doar de cateva luni. Nici nu au stat de vorba. L-au expulzat urgent si i-au dat si interdictie de a mai intra pe teriotriul Romaniei un an.
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
Krissia ., Alte profesii
dovedind ca a avut si are domiciliu stabil, sursa de venit stabila si legala

Cum poate fi legal ceva obtinut in conditii de ilegalitate?
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
ContSters42179, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc:(
Ideea era ca intre timp persoana in cauza si-a facut o firma (cum, habar n-am) pe care a obtinut venituri, dar, banuiesc ca in final, tot cei de O.R.I. vor avea ultimul cuvant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza in calea iubirii Krishnaind Krishnaind Am un iubit indian de 3 ani, ne-am cunoscut la munca intr-o tara straina, el a trebuit sa plece in India pentru probleme familiale, dupa 2 ani a reusit sa vina ... (vezi toată discuția)
Casatorie cetatean non-eu ilegal pe teritoriul romaniei ContSters82254 ContSters82254 Buna! Doresc sa-mi oficializez relatia pe care o am cu un cetatean de origine mongola dar a carui viza de sedere a expirat in urma cu 9 ani si de atunci ... (vezi toată discuția)