ln ianuarie 2009,comisia de expertiză medicală de pe lângă casa de pensii a decis pensionarea mea cu gradul 2 de invaliditate pe perioadă determinată,respectiv până in ian.2010.Când s-a primit decizia de pensionare la unitatea unde lucram,conducerea,prin decizie,a dispus încetarea contractului de muncă,cf art.56,lit.d) din Codul muncii.În acest caz,fiind o pensionare pe perioadă determinată,consider că nu trebuia întrerupt contractul de muncă ci suspendarea mea din functie până la revizuire cf.art.50,lit.b) din Codul muncii,fiind un caz ce nu-mi este imputabil.Consideraţi corectă decizia dată de unitate si faptul că in ea nu s-a specificat termenul in care trebuie contestată si unde?Precizez că în ianuarie 2010,când am mers la revizuire,comisia medicală a decis pensionarea definitivă pt invaliditate,gradul 2.Eu mai pot contesta decizia dată de unitatea unde am lucrat,în situatia arătată şi cui trebuie să mă adresez?
Unitatea a respectat corect dispozitiile legale de incetarea contractului de munca ART. 56)/Codul muncii:
Contractul individual de muncă încetează de drept:
d) la data comunicării deciziei de pensionare pentru limită de vârstă, pensionare anticipată, pensionare anticipată parţială sau pensionare pentru invaliditate a salariatului, potrivit legii;
* Art 50 lit b) din Codul muncii la care faceti referire, se aplica in situatia salariatilor care sunt in concediu medical, asa cum dumneavoastra pana la data pensionarii ati beneficiat de un anumit numar de zile de inccapacitate temporara de munca
* Pensia de invaliditate gradul 2 presupune pierderea totala a capacitatii de munca, implicit, nu aveti dreptul sa lucrati (doar cei pensionati de gr. III au drept de munca de 4 ore/zi)