avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... redeschidere succesiune deja facuta?!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

redeschidere succesiune deja facuta?!

Buna seara,
In anul 2003, conform Certificat de mostenitor al parintilor defuncti si Titluri de proprietate, s-a impartit masa succesorala la cei cinci copii.S-a procedat amiabil, cu acordul si semnatura copartajantilor.S-a emis Act de partaj voluntar pentru fiecare,autentificat de notar.
Unul dintre copii a primit casa parintilor suportand singur contravaloarea taxelor aferente acest fapt fiind agreat de celelalte parti.
1. Daca un mostenitor (dintre cei cinci frati) ar ridica acum in 2010 problema reimpartirii acelorasi bunuri (dar in alte proportii) cuprinse in Actul de partaj, respectiv casa si parcele de pamant, se poate face redeschiderea succesiunii? in ce conditii ?
2. in cazul in care patru frati agreeaza acum reimpartirea bunurilor dorind redeschiderea succesiunii si cel de-al cincilea nu este de acord cu aceasta, pe motiv ca el considera ca a fost o data rezolvata si autentificata in 2003, ce riscuri sunt pentru acesta din urma sa piarda cota parte deja alocata initial, in caz de refuz /neprezentare? Este posibila in acest caz redeschiderea succesiunii, daca ea este deja ok, cu acordul tuturor (citez: ,,noi partile contractante declaram ca am citit continutul prezentului act pe care il semnam, fiind de acord cu aceasta ceea ce reprezinta vointa noastra libera si neviciata.,,…? Mentionez ca nu sunt erori sau omisiuni de bunuri la prima copartajare.
3. care este cea mai sigura forma legala pentru un tata (este inca in viata), care are aceste bunuri dobandite in regula prin Act de partaj de la parintii sai, de a le lasa mostenire singurului sau copil ?
4. se poate deschidere procedura de succesiune bunuri de la parinti la copil in timpul vietii lor?
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
Lupu C.
Cel mai recent răspuns: Lupu C , utilizator 21:44, 23 Martie 2010
1. in nici un caz nu se poate cere reeschiderea succesiunii.. poate doar daca dovedetiti ca va imbatat drogat pe toti si va tinut in starea asta 7 ani
2 sa raspuns implicit la ac intrebare
3 sa-i faca o vanzare a bunurilor in cauza.. daca nu i face vanzare, tatal, sotia, daca supravetuieste tatalui are si ea dreptul la mostenire
4 nu se deschide succesiune in timpul vietii
Succesiunea se deschide prin moarte.
Termenul de "redeschidere" nu exista, nu are nici un sens, inseamna sa inviem defunctul si sa il ucidem.

Daca doriti alta imparteala puteti sa va donati/vindeti intre dvs. bunurile impartite initial. Alta varianta nu e posibila.
ok, va multumesc pentru lamuriri. inainte de a va intreba am studiat Legea 36/2005 actualizata, respectiv Art 86, dar nu eram pe deplin convinsa deoarece am citit ca ..
se poate modifica, in situatii prevazute de lege
.... acum mi-e clar ca in cazul parintilor mei nu mai e loc de schimbat nimic, chiar daca fratii tatalui au aceste idei proaste.va doresc toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea aaannn aaannn As dori sa stiu daca o succesiune facuta acum 20 de ani se mai poate redeschide si daca se poate face doar dupa o parte din mostenire,in cazul de fata este ... (vezi toată discuția)
Donatie si partaj elena rusu elena rusu Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati cu o informatie. Avem urmatoarea situatie de fapt: s-a facut succesiuea cu privire la o mostenire,a ... (vezi toată discuția)
Am ratat impartirea bunurilor parintilor anodin anodin Buna seara, De la inceput vreau sa mentionez ca intre mine si parintii mei relatiile au fost foarte reci in ultimii 15 ani si mai mult inexistente. Am un ... (vezi toată discuția)