Buna, am si eu o mica problema sunt casatorita de 2 ani jumatate si neam hotarat sa divortam de comun acord si vrem sa terminam cat mai repede cu divortul as vrea sa stiu pasii pe care trebuie sa-i urmez am auzit ca se poate desface casatoria si la starea civila sau notar este adevarat????
buna ziua . daca doriti sa divortati de comun acord , trebuie sa va prezentati personal atat la depunerea actiunii , cat si la termenele fixate de catre instanta .
competenta apartine judecatoriei din raza ultimului domiciliu comun .
divortul prin notar sau la starea civila se va putea realiza de la data intrarii in vigoare a noului cod civil .
Prin acord comun se poate urgenta esfacerea casatoriei prin incheiarea unui ACORD la un mediator autorizat potrivit Legii 192/2006.
Am un asemenea dosar, este primul de acest gen la Judecatoria sectorului 3. Am primit termen de judecata in lun aprilie dar am facut o cerere de preschimbare a termenului de judecata...astept daca se admite pentru ca partile sa prezinte acordul iar instanta sa i-a act de el si sa pronunte o hot de expedient potrivit art.271-272 C.proc.civ.
Atat dl Petre , cat si Raducu Sava au perfecta dreptate!
=D>
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort cu monori
andrei_66
Buna ziua,
Avand in vedere ca incepand cu luna decembrie 2010, desfacerea casatoriei se poate face si la notar sau starea civila, va rog frumos sa imi ... (vezi toată discuția)