avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martor instanta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martor instanta

Buna, am si eu o intrebare.
Am fost citat ca martor intr-un proces penal, am fost data stabilita, mi s-au adresat intrebari in legatura cu declaratia data la politie, dar doar din partea partii vatamate si din partea judecatoarei, dar invinuitul si avocatul acestuia nu au fost prezenti. Desi am primit asigurare verbala din partea judecatoarei ca nu voi mai fii citat, la insistentele invinuitului am fost din nou citat. As dori sa stiu care ar fii consecintele in cazul in care nu m-as prezenta, atat timp cat am raspuns prompt la prima citatie primita.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:54, 23 Martie 2010
pana la finalizarea procesului sunteti obligat sa veniti de cate ori va cheama instanta
intrebarea era "care ar fi consecintele daca nu m-as prezenta?"
si inca o intrebare .. daca s-ar face recurs (sau apel, nu stiu terminologia), m-ar mai putea cita ?
Instanta a dispus sa completati declaratia data anterior,cat si pe cele date in faza de cerecetare,fie cu situatiii care au rezultat din dezabaterile desfasurate ulterior audierii dvs,fie la cererea partii lipsa,formulata prin avocatul sau.
Neprezentarea in instanta a unu martor legal citat atrage aplicarea unor sanctiuni procedurale.
Astfel,instanta va dispune citarea dvs.cu mandat de aducere,situatie in care politia/jandarmeria sunt solicitate sa va ia de la domiciliu si sa va duca in instanta la termenul solicitat,in vederea audierii.
De asemeni impotriva martorului care lipseste cu rea credinta se poate lua masura amendarii.
Instanta,in situatia in care apreciaza util si necesar poate dispune citarea dvs ,ori de cate ori apreciaza .In caz de neprezentare,se pot dispune sanctiuni impotriva dvs,sau aducerea cu mandat
Da,exista posibilitatea sa fit citata ,si in situatia rejudecarii cauzei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citat in calitate de martor n_laci2002 n_laci2002 Azi am primit o citatie, prin care sunt chemat ca si martor. Nu vreau sa dau nume, si voi scrie fraza putin mai ciudat, sper sa se inteleaga. Numele meu, ... (vezi toată discuția)
Dilema: am fost numit ca martor, dar nu am fost prezent. primesc amenda daca sunt citat si nu ma prezint? shoby16fff shoby16fff un prieten m-a pus martor la un accident la care nu am participat normal eu am aflat mai tarziu. deocamdata nu am primit nimic acasa,dar in momentul in care ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu ma prezint la un proces aditza_ice aditza_ice Buna Ziua am fost citat ca martor la procesul cuiva, mentionez pers respectiva a cumparat o casa a dat un avans in mai multe rate si eu am semnat acele ... (vezi toată discuția)