avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva intracomunitar scutit cu drept de deducere si ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva intracomunitar scutit cu drept de deducere si scutit fara drept de deducere

Buna ziua,
Am o mare rugaminte la voi:
nu reusesc sa-mi dau seama cum este cu TVA intracomunitar: cand este scutit cu drept de deducere, cand este scutit fara drept de deducere si cand inregistrez pe factura intracomunitara TVA?

Va rog deslusiti-ma si pe mine, ca din codul fiscal nu prea am inteles mare lucru, pt ca tot face referire la diverse alte articole si te tot intoarce pana nu mai inteleg nimic.

Explicati-mi ca la copiii mici ca altfel nu-i mai dau de cap.

Multumesc anticipat pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 07:05, 23 Martie 2010
operatiunile intracomunitare, netaxabile in romania, sunt scutite, cu drept de deducere a taxei achitate/datorate pentru achizitii.

unele din operatiunile taxabile in romania, sunt scutite fara drept de deducere a taxei achitate/datorate pentru achizitii.

de ex. daca vindeti un autovehicul unei firme din germania, veti factura fara tva si aveti drept de decucere asupra tva dedusa la achizitia initiala a acestui autovehicul.

o unitate bancara, care desfasoara in special operatiuni scutite de tva in interiorul tarii, nu are drept de deducere tva asupra sistemelor de calcul achizitionate in vederea desfasurarii activitatii.

sper ca ati inteles!

Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
danike, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva pt servicii de consultanta maryette maryette Am primit o factura din Germania (cabinet p.fizica)pt consultanta ,serviciu prestat la sediul ns din Romania;pe factura scrie ca se aplica taxarea inversa cf ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare si livrari intracomunitare victorn victorn in legatura cu livrarile intracomunitare ;;acestea sunt scutite de plata tva daca:: 1) ... (vezi toată discuția)
Cifra de afaceri pentru stabilire perioada fiscala decont tva consela consela Buna ziua, am urmatoarea situatie la 31.12.2013: Am inregistrat venituri in conturile : ct 701=333451.29 ct 704= 77840.60 ct 707= 25765.10 total = ... (vezi toată discuția)