avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoaterea copilului din tara - divortat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoaterea copilului din tara - divortat

Buna ziua!
Printr-o sentinta definitiva si irevocabila, fetita mea a fost incredintata fostei mele sotii. As dori sa imi petrec concediul cu ea in afara tarii. Va rog sa imi spuneti daca am nevoie de acordul expres al mamei? Mentinez ca fata are in prezent 15 ani. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 13:27, 23 Martie 2010
Aveti nevoie de acordul sotiei, consemnat intr-un inscris autentificat la notar.
Trebuie tradus in engleza? Va multumesc inca o data!
nu trebuie tradus, problema e numai la iesire
Am si eu o intrebare: mama care a castigat custodia copilului poate scoate copilul din tara doar pe baza hotararii judecatoresti, fara acordul tatalui?
Daca nu are stabilit drept de vizitare in hotqarare , da.

Alte discuții în legătură

Insotirea minorului katea katea salut,se poate face procura pe perioada nedeterminata pentru insotirea minorului de catre mama,daca in baza deciziei judecatoresti copilul a fost incredintat ... (vezi toată discuția)
Minor sub 14 ani - iesire din tara Marian-Ion Marian-Ion Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o problema: In luna Mai baietelul meu in varsta de 8 ani trebuie sa plece cu scoala de dans in Croatia impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Mai este nevoie de acordul tatalui? anonima70 anonima70 Buna ziua!Daca parintii sunt divortati de 8ani,sentinta este definitiva si irevocabila copilul este incredintat mamei, la calatorie in strainatate mai e nevoie ... (vezi toată discuția)