avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima de nastere acordata de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima de nastere acordata de angajator

Buna. Am primit de la angajator o prima de nastere echivalenta cu salariul meu net, si nu cu salariul mediu pe unitate (care e mult mai mare decat salariul meu). Este legal acest lucru? Pot face ceva sa imi recuperez diferenta de bani?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 13:05, 24 Martie 2010
Puteti face cererea dar daca nu va acorda diferenta pe cale amiabila nu mai puteti actiona in instanta pentru ca acest drept este un ajutor,conform contractului colectiv de munca , si termenul de prescriere este de 6 luni de la deschiderea dreptului (de la nasterea copilului ) .
Totusi avand in vedere ca sunt drepturi de natura salariala nu credeti ca termenul de prescriere ar trebui sa fie de 3 ani? Din cate stiu eu CM se intregeste cu CCMN iar plata unui salariu mediu pe unitate mamei este tot drept de natura salariala. Astept si parerile persoanelor specializate in domeniu.
Nu este drept salarial, este un drept rezultat din clauza CCMN si se prescrie dupa 6 luni.
drepturile salariile se pot cere in instanta in termen de 3 anmi de zile ...la fel si in cazul acestui salariu.
in termen de 6 luni se poate face cerere de chemare a angajatorului in judecata de catre sindicat daca nu se respecta c.c.m. sau a unor clauze a acestuia in caz contrar rezultand ca acest drept nu ar mai putea fii solicitat intrucat termenul de 6 luni este de la intrarea in vigoare a C.C.M. -ului...:-/
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
ctynn, utilizator
Termenul este de 6 luni si incepe sa curga de la data nasterii copilului ....

Alte discuții în legătură

Deducere copil 2 ani pentru mama, sotul fara cm gabrielamaria gabrielamaria Buna ziua, am revenit luna trecuta la serviciu dupa CCC de 2 ani. O ruda mi-a spus ca ar tb sa primesc cateva drepturi finanaciare. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Salariu suplimentar pt nasetre elenabad elenabad buna ziua va rog daca ma puteti ajuta intr-o problema pe care as vrea sa o stapanesc bine inainte de a ma adresa angajatorului in cat timp se prescrie ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nastere ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se impoziteaza si se retin toate cotizatiile la salarul mediu pe unitate pt. nastrea copilului ( conform art. 51, litera ... (vezi toată discuția)