avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima de nastere acordata de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima de nastere acordata de angajator

Buna. Am primit de la angajator o prima de nastere echivalenta cu salariul meu net, si nu cu salariul mediu pe unitate (care e mult mai mare decat salariul meu). Este legal acest lucru? Pot face ceva sa imi recuperez diferenta de bani?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 13:05, 24 Martie 2010
Pai din punctul meu de vedere acest salariu acordat mamei este un drept salarial. Nu cred ca trebuie sa confundam "dreptul salarial" cu "venitul din salariu" - dupa parerea mea sunt lucruri diferite..
Nu este un drept salarial , ci un ajutor acordat mamei pentru nasterea copilului ...si nu confund termenii .
... pentru a acorda un ajutor angajatorul trebuie sa fie OBLIGAT ? :))
Este un ajutor care se acorda mamei ca urmare a a faptului ca acest DREPT SALARIAL (nu venit din salariu) rezulta din CIM-ul sau, care se completeaza cu prevederile CCM aplicabil.
Dupa parerea mea dreptul salarial nu este acelasi lucru cu venitul de natura salariala. De ce legiuitorul nu a spus ca veniturile de natura salariala se prescriu in termen de 3 ani?
ctynn a scris:

... pentru a acorda un ajutor angajatorul trebuie sa fie OBLIGAT ? :))


Este obligat , in baza CCM ....

.....
Veniturile de natura salariala se prescriu in termen de 3 ani ...

Alte discuții în legătură

Deducere copil 2 ani pentru mama, sotul fara cm gabrielamaria gabrielamaria Buna ziua, am revenit luna trecuta la serviciu dupa CCC de 2 ani. O ruda mi-a spus ca ar tb sa primesc cateva drepturi finanaciare. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Salariu suplimentar pt nasetre elenabad elenabad buna ziua va rog daca ma puteti ajuta intr-o problema pe care as vrea sa o stapanesc bine inainte de a ma adresa angajatorului in cat timp se prescrie ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nastere ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se impoziteaza si se retin toate cotizatiile la salarul mediu pe unitate pt. nastrea copilului ( conform art. 51, litera ... (vezi toată discuția)