avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare bijuterii..handmade..
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare bijuterii..handmade..

buna ziua! am terminat universitatea de arte decorative si as dori sa vand bijuterii si anumite lucrusoare gen handmade..vreau sa stiu daca e nevoie de un P.F.A.sau intru in categoria liberilor profesionisti?cum procedez?
daca se poate va rog sa-mi dati un raspuns.multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 11:39, 23 Martie 2010
kami81 a scris:

.vreau sa stiu daca e nevoie de un P.F.A.sau intru in categoria liberilor profesionisti?


buna ziua !

Ceea ce ati scris inseamna de fapt unul si acelasi lucru : puteti desfasura activitatea ca persoana fizica autorizata .
Trebuie sa alegeti un cod caen corespunzator activitatii dorite, urmeaza citeva formalitati de inregistrare la registrul comertului si apoi puteti desfasura activitatea.
Veti emite facturi pentru vinzarile catre firme sau daca veti avea si un mic boutique , bonuri emise de casa de marcat pentru vinzarile catre persoane fizice
Pentru cheltuieli - aveti dreptul sa scadeti din venituri o serie de cheltuieli care sint aferente desfasurarii activitatii ( materiale diverse, ch cu telefon, cu amortizarea unei masini de exemplu, cu diverse ob de inventar pe care le veti utiliza in activitate etc )
Diferenta intre venituri si cheltuieli este baza impozabila, asupra careia se aplica impozitul de 16%
De asemenea ,mai trebuie platita si cota de asigurare la sanatate.
Nu aveti nevoie de contabil, decit eventual la inceput, pentru o minima indrumare
Ce v-am spus este un cadru general
Daca doriti ,cautati ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr. 44 din 16 aprilie 2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale .
Succes mult !


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe inchiriere cabana in perioada de vara misu_41sam misu_41sam Buna ziua , as dori daca ma puteti indruma cu un sfat asupra unei probleme . Am o cabana de lemn cu 4 camere intr-o statiune balneara pe care as dori sa o ... (vezi toată discuția)
Handmade gabeluta gabeluta Buna ziua, confectionez diverse produse decorative: perne, paturi, rame decorate, mici bijuterii handmade; as dori sa le comercializez, sa deschid un mic ... (vezi toată discuția)
Consecinte pfa cosmin_legea cosmin_legea Bună ziua. Mă aflu in tratative cu o firma de consultanta bancară. Voi desfasura activitatea de consultant bancar. Mi-au spus ca este mai bine sa colaboram ... (vezi toată discuția)