avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plângere contravetionala/ eu in calitate de martor...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plângere contravetionala/ eu in calitate de martor...

Totul a inceput anul trecut, cand ma deplasam cu masina spre casa, ajungand intr-o intersectie trec pe culoarea rosie a semaforului, la indicatiile agentului de circulatie aflat in intersectia pentru a nu bloca circulatia, dar primesc de la un pieton recalcitrant un picior in usa din spate, in urma lovitura s-a indoit tabla, urland si injurand ca el are verde si de ce vreau sa il calc. Cobor din masina sa-i arat ce mi-a facut, dar ma iau la bataie cu el.

Intre timp vine un echipaj de la sectia 22 de politie, chemat prin statie de catre agentul de circulatie, pana cand se iau toate datele si se lamuresc lucururile ca printr-o minune usa de la masina se indreapta, eu zic ca renunt la orice acuzatie asupra individului si ca vreau sa plec acasa, trecusera cam 2 ore deja, domnii respectivi au zis ok, mi-au inmanat actele si plec, ulterior aflu ca individul a primit amenda 250 roni pt injurii aduse mie.

Ieri primesc o citatie prin care sunt chemat in data de 01.04.2010, la judecatorie, in calitate de martor pentru Fond - Plangere Contraventionala. Intru repede pe Jud Sector 6 si aflu ca dosarul este la a 3 infatisare, unde in data de 25.02.2010 sentinta este: Amanat / În baza art. 167 Cod procedura civilă încuviinţează: - proba cu înscrisuri pentru contestator - proba testimonială cu martorul indicat în întâmpinare, - eu- , pentru intimată Emite mandat de aducere pe numele martorului -tot eu- cu avertisment amendă. Amână cauza şi acordă termen la data de 18.03.2010, 10-C2-J ora 08.30, pentru când părţile au termen în cunoştinţă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 25.02.2010.

2 intrebari am si eu:
- posibil sa primesc o amenda pt neprezentarea in data de 18.03.2010?! deoarece nu stiam de aceasta data, fiindca nu am primit nimic, nu a venit nimeni la usa;
- la ce se refera: proba cu înscrisuri pentru contestator ?!
Ultima modificare: Marți, 23 Martie 2010
ingerul_danutz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 11:48, 23 Martie 2010
Buna ziua !
In primul rand, puteti primi amenda daca nu va prezentati. Daca nu ati fost legal citata, trebuie sa aduceti la cunostinta instantei acest aspect , atunci cand vi se da cuvantul.
Proba cu inscrisuri pentru contestator, banuiesc ca se refera la procesul verbal intocmit de agentul constatator la fata locului.
Cu stima !
Avand in vedere faptul ca ati fost citat cu mandat de aducere , cred ca trebuie sa va prezentati personal la termenul urmator pentru a nu avea surprize ... neplacute , precizand si faptul ca nu vi s-a adus la cunostinta /nu ati fost citat . Este posibil ca procedura de citare sa se fi facut prin afisare in caz ca nu ati fost gasit la domiciliu , si astfel argumentul dvs. ca nu ati primit nimic ramane fara sens . Prezentati-va , dati declaratia si... gata ... ati scapat de necaz . Proba cu inscrisuri nu va priveste pe dvs. ci pe contestator ... depinde ce inscris prezinta ... sau daca prezinta ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare amenda radar +aspecte procedurale stefan_dumitru_m stefan_dumitru_m speta: la data de 22.07.2009, am fost sanctionat contraventional pentru ca as fi circulat cu viteza de 120 km/h, in afara localitatii, pe raza localitatii ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat amenintare si incercare de patrundere in magazin cu forta. catalin87 catalin87 Buna dimineata, Detin un magazin alimentar deschis non-stop. Magazinul este deschis de aprox 3 luni si pana acum nu am mai avut probleme cu scandalagii de ... (vezi toată discuția)
Contestare pv de contraventie, trecere pe culoarea rosie a semaforului. dorin94 dorin94 Buna ziua ! Am cateva intrebari legate de o contestatie a unui PV. Ieri seara, in jurul orei 20:50 asa cum a fost consemnat si in procesul verbal, am patruns ... (vezi toată discuția)