Am lucrat acum un an la o firma si m-au dat in judecata pentru delapidare.
Ce se intelege prin proba, cu care trebuie sa vin in apararea ea?
Daca nu am, cum pot demonstra?
Delapidarea consta in fapta unei persoane incadrate in munca sau care indeplineste o insarcinare in serviciul unei organizatii sau institutii de a insusi, folosi sau trafica, in interesul sau ori pentru altul, bani, valori sau alte bunuri ale acestora, pe care le gestioneaza sau administreaza.
Ar putea constitui probe, spre exemplu:
- contractul individual de munca (pt a dovedi ca la data producerii faptelor reclamate nu mai erati angajatul societatii);
- fisa postului (pt a dovedi ca faptele respective nu figurau intre atributiunile dvs de serviciu);
- expertiza contabila (pentru a se dovedi existenta, natura si provenienta eventualului prejudiciu);
- declaratiile martorilor (colegi de munca, pentru dovedirea situatie de fapt), s.a.m.d.
Trebuie sa veniti cu amanunte. Probabil v-a facut plangere penala pentru infractiunea de delapidare.
Cred ca probele care vor trebui aduse de dvs urgent pentru a va demonstra nevinovatia ar fi:
- fisa postului cu atributiile stabilite de conducerea unitatii si de care ati luat la cunostinta, pentru a dovedi ca faptele respective nu figurau intre atributiunile dvs de serviciu;
- solicitarea unei expertize contabila, pentru a se dovedi existenta prejudiciului;
Cel mai bine trebuie sa va reprezinte un avocat inca din faza de UP>
Succes!
Nu aveam fisa postului si ca la orice firma privata faceam de toate.Acum se face expertiza contabila.
Sunt acuzat ca nu am inregistrat niste chitante,nu sunt scrise de mine si nici nu le-am primit.
In general probatorii intr-un proces penal,constituie actele,martorii,expertizele de diferite feluri,alte probatorii/dovezi permise de lege,in cazul dvs,pentru dovedirea nevinovatiei sau pentru atenuarea unei eventuale vinovatii.
Avand in vedere situatia,dar si condamnarea pe care o puteti suporta,conf.art.215/1 c.pen.-1 an la 15 ani-este bine sa va angajati un avocat care sa va acorde asistetnta juridica,de care aveti certa nevoie, pentru a va ajuta in mod profesionist sa beneficiati de o sanctiune cat mai usoara,eventual cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen
Cine este vinovat?
bitu
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.
Sunt acuzat de delapidare,mentionez ca nu am avut niciodata fisa postului de casier sau gestionar si ... (vezi toată discuția)