avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodie copil castigata de catre mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodie copil castigata de catre mama

In data de 8 martie 2010, mama X a castigat custodia propriului copil, dupa un proces de divort cu tatal Y. Tatal a spus ca face recurs peste recurs ca sa castige acest copil. In decembrie 2009, desi nu era finalizat procesul de custodie, tatal Y a venit si a luat copilul cu forta de la locuinta mamei din alt judet, intrerupandu-i gradinita si ducandu-l la locuinta lui alaturi de bunici. Acest copil n-am mai fost dat la gradinita, i s-a permis totul, calculator, telefon mobil (copilul are 6 ani), tot felul de jucarii care nu au nici o legatura cu educatia reala a copilului. Tatal Y este sofer si este mereu plecat de acasa, de luni pana vineri, dar cu ajutorul patronului firmei unde lucreaza, a adus acte din care nu rezulta acest lucru. Mama X este amenintata la telefon cu moartea daca nu inceteaza demersurile de a obtine copilul si tatal Y promite ca va disparea impreuna cu copilul. In seara zilei de 20 martie, a existat o conversatie telefonica intre mama X si tatal Y, in care acesta o ameninta cu moartea, iar intr-un final amenintand cu uciderea propriului copil si sinuciderea. Aceasta convorbire efectuata de tatal Y de pe o cartela a fost inregistrata de catre mama. Intrebarea mea este cum poate evolua acest proces in conditiile in care tatal Y promite ca face recurs peste recurs? Poate mama lua copilul cu forta din casa tatalui, unde risca sa-si piarda serios anii de educatie? Mama X este invatatoare de 5 ani si se descurca exemplar in aducatia copiilor, acest fapt reiesind si din ancheta sociala.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:45, 23 Martie 2010
1. Sesizare la politie privind incalcarea sentinteti judecatoresti
2. Sa-si angajeze un avocat care sa o reprezinte pentru ca are toate sansele sa aiba succes.
3. Se poate merge pana acolo pana a i se interzice tatalui dreptul de a vizita copilul.

PS. Mi se pare catot ce se imtampla este doar o lupata ”prosteasca” a orgoliilor de nestapanit, fara a se lua in cosiderare necesitatile vitale ale copilului.
Pot spune cu onestitate ca isi bat joc de propriu copil.
Mama are avocat bun care a reprezentat-o pe toata perioada procesului de divort si o va reprezenta si la recursuri (eventuale), pentru ca tatal a promis ca nu va renunta. Intrebarea este daca mama isi poate "scoate" copilul din casa tatalui pentru a-l integra in mediul educational
Daca nu exista o hotarare definitiva care sa fi incredintat minorul tatalui, sigur ca poate face asta... asa cum si tatal poate sa-l ia inapoi.
Dupa ce va exista o hotarare definitiva, vorbim in termeni penali si rapire de minor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conversatia telefonica ca proba audio ContSters136915 ContSters136915 doresc sa stiu daca o conversatie telefonica poate fi admisa ca proba intr-o plangere de hartuire fizica si care contine amenintari repetate cu moartea. ... (vezi toată discuția)
Vreau sa-mi castig copilul meu de 6 ani ContSters137221 ContSters137221 Am divortat de sotul meu in septembrie 2009, plecand pe furis de acasa impreuna cu baietelul meu de 6 ani. A trebuit sa fac acest lucru deoarece sotul meu este ... (vezi toată discuția)
Referitor ordin de protectie nurgian nurgian Buna seara. Am nevoie disperata de ajutor. Sunt in divort cu sotul meu, primul termen fiind in septembrie. Am depus cerere pentru ordonanta de urgenta pentru ... (vezi toată discuția)