avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general conventii civile
Discuție deschisă în Contabilitate în general

conventii civile

Firma la care lucrez are incheiat un contract de conventii civile pe o perioada de o luna cu o persoana fizica, in urma caruia pers. fizica primeste o anumita suma de bani, iar impozitul este platit la sursa.Asta inseamna ca firma plateste 16% impozit si 5,5% sanatate.Am mai multe intrebari:
Cum se inregistreaza in contabilitate?
In declaratia 100 se trece impozitul, dar ce se intampla cu sanatatea?
Ar trebui depusa decl.205 anual?
Poate cineva sa ma lamureasca sau macar sa imi spuneti o lege sau o hotarare unde sa ma uit?
Va multumesc mul!
:O:O:O
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 20:16, 23 Martie 2010
Nu prea aveti unde sa va uitati. decat cel mult sa va apucati sa studiati dreptul.
Chiar pe acest site a fost zilele trecute un articol intitulat "CIM vs conventii civile".
Articolul este interesant, dar abordeaza doar lucrurile la care se pricep juristii - cele juridice. Aspectele fiscale sunt doar subintelese ca existenta, dar nu dezbatute.
Ca regula, aplicabila de fisc, pentru conventiile civile se aplica aceleasi reguli de impunere ca la CIM (contract individual de munca). Cu mentiunea ca timpul de munca prevazut este de la 1 ora la 7 ore per zi. Si cu exceptia : nu se aplica acelor contracte care valorifica dreptul de autor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila potrivit codului civil implica art. 52 cod fiscal scumpicu scumpicu Lucrez la o firma de constructii si si-au incheiat o conventie civila cu un proiectant in conditiile codului civil si a articolului 52 cod fiscal. Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)
Contractele civile huana huana sunt angajata la un club sportiv municipal, unde se vor incheia contracte civile de prestari servicii, am 2 intrebari: 1. cu cat se va impozita venitul? cu 16 ... (vezi toată discuția)
Contract civil de prestari servicii geta@geta geta@geta buna ziua! ma poate ajuta si pe mine cineva in legatura cu contractul civil sau conventie civila de prestari servicii( de colaborare) care se incheie intre o ... (vezi toată discuția)